Dezastru în China. Explozie URIAŞĂ la o uzină chimică

O explozie uriasa a avut loc, sambata, intr-un depozit chimic din provincia chineza Shandong, din estul Chinei. Depozitul e doar la un kilometru de o zona locuita de populatie, relateaza BBC.

22 aug. 2015, 15:37
Dezastru în China. Explozie URIAŞĂ la o uzină chimică

Potrivit agenției Xinhua, nu au fost raportate deocamdată victime.  Explozia a declanşat un incendiu, iar aproximativ zece echipaje de pompieri au intervenit. La un kilometru de uzină se află o zonă locuită.

Geamuri au fost spulberate de suflul exploziei, potrivit presei de stat, iar unda de şoc a fost resimţită pe o rază de doi kilometri.

Explozii în portul chinez Tianjin. Bilanţul a depăşit 112 morţi

Explozia din estul Chinei are loc la zece zile de la exploziile la un depozit din oraşul portuar Tianjin, în nordul ţării. Cel puţin 121 de persoane au murit în acest dezastru, iar alte 54 sunt în continuare date dispărute.

Cauza dezastrului de la Tianjin este căutată în continuare, în pofida faptului că presa de stat a scris că în depozit se aflau cianură de sodiu şi alte substanţe chimice periculoase, că depozitul se afla prea aproape de zona locuită şi că ar fi obţinut false aprobări în domeniul securităţii.

Operatorii de la Tianjin sunt anchetaţi pentru că au permis depozitarea acestor substanţe periculoase prea aproape de locuinţe.