Dezastru în fotbal. România e depăşită de Gibraltar şi Liechtenstein în clasamentul coeficienţilor UEFA

Steaua şi Astra Giurgiu n-au reuşit decât un punct până acum în Liga Europa şi se află pe ultimele locuri în grupele lor. Aceste rezultate modeste, completate de eliminările fără drept de apel ale lui Poli Iaşi, Pandurii şi Viitorul Constanţa oferă o imagine sumbră a stării fotbalului românesc.

30 sept. 2016, 14:57

România se află pe locul 42, din 52 de naţiuni în clasamentul coeficienţilor pentru sezonul 2016/2017 al cupelor europene. Situaţia este de-a dreptul dezastruoasă, înaintea noastră aflându-se state precum Malta (locul 38), Gibraltar (locul 34) sau Liechtenstein (locul 24).

Cum s-a ajuns atât de jos? Pandurii au suferit o dublă înfrângere cu Maccabi Tel Aviv şi nu au adus niciun punct, în timp ce Iaşiul şi Viitorul au obţinut fiecare câte o jumătate de punct în confruntările cu Hajduk Split şi Gent.

Steaua şi Astra, deşi au deja câte două meciuri jucate în grupele Ligii Europa, abia dacă au reuşit să adune împreună 4,5 puncte, astfel că după împărţirea punctelor la numărul de echipe rezultă un coeficient de 1,100.

De asemenea, sunt şanse foarte mici ca România să mai trimită două echipe în Liga Campionilor din sezonul 2018/2019. Starul dezastruos din acest sezon a coborât ţara noastră de pe locul 15 (ultimul cu două echipe în Ligă) pînă pe poziţia 17. Am fost depăşiţi de Croaţia şi Austria şi avem şanse mici să mai prindem din urmă aceste ţări.