Dezastru în județul Suceava. Un ciclon puternic a pus la pământ 14 hectare de pădure

Mii de arbori au fost smulși din pământ. S-a întâmplat în apropiere de Gura Humorului, în zona Poiana Micului, pe o culme dinspre localitatea Vama, unde furia naturii a distrus în masă 14 hectare de pădure veche de aproximativ 60 de ani.

14 iul. 2021, 11:53

Dezastru în județul Suceava. Un minunată pădure a fost pusă la pâmânt în doar câteva zeci de minute. Arborii au fost smulși din rădăcini sau rupţi de un ciclon. S-a înregistrat în apropiere de Gura Humorului, în zona Poiana Micului, pe o culme dinspre localitatea Vama, unde furia naturii a distrus în masă 14 hectare de pădure veche de aproximativ 60 de ani.

Deocamdată pagubele înregistrate sunt estimate de silvicultori la 4.500 de metri cubi de masă lemnoasă, dar inventarierea nu este încă finalizată, potrivit monitorulsv.ro.

“Doborâturile de vânt s-au înregistrat în cadrul ocolului Silvic Gura Humorului, la unitatea de producție 4 – Poiana Micului. Toate elementele indică formarea unui ciclon care a distrus 14 hectare de pădure în masă – aproximativ 3.500 de mc de masă lemnoasă, plus alţi 1.000 de metri cubi dispersați în alte parcele. Am delimitat perimetrele afectate și se fac demersurile legale pentru punerea în valoare, conform regulamentului de vânzare a masei lemnoase”, a explicat Bogdan Horia, șeful Biroului Fond Forestier din cadrul Direcției Silvice Suceava.