Dezastru în spitalele din ţară din cauza COVID. Medic: Nu cred că este vreun pacient critic pe care să-l fi văzut și să fie vaccinat

Medicul Luciana Rotaru, coordonatorul SMURD Dolj, a anunţat că în momentu de faţă la Spitalul din Craiova sunt internați 11 pacienți la Terapie Intensivă și încă 13 așteaptă un loc pentru internare.

28 sept. 2021, 16:26
Dezastru în spitalele din ţară din cauza COVID. Medic: Nu cred că este vreun pacient critic pe care să-l fi văzut și să fie vaccinat

Şefa UPU a explicat că diferența dintre valul 4 și celelalte valuri este că, în primul rând, cei mai afectați pacienți sunt cei nevaccinați.

„În luna martie a fost vârful de încărcare al spitalelor, am avut tot ca acum, 32-33 de pacienți. Acum nu este încă vârful. Doi la mână, este o diferență în ceea ce privește vârsta medie a pacienților. În primul val au fost pacienții vârstnici, acum nu mai avem acei pacienți bătrâni în aceeași proporție covârșitoare pentru că aceia s-au vaccinat. Au rămas cei care s-au considerat tineri și viguroși și nevaccinați. Acum sunt loviți din plin. Se vine și foarte târziu la spital”, spune medicul Luciana Rotaru pentru Gândul.

Şefa UPU: Pacienții nevaccinați, în stare critică

Cei mai mulţi pacienţi care ajung în stare gravă sunt nevaccinaţi. Procentul de copii pe care îl vedem este încă foarte mic comparativ cu cel al adulților, a spus medicul Rotaru.

„Sunt mulți cei nevaccinați, covârșitor de mulți, nu cred că este în valul ăsta vreun pacient critic pe care să-l fi văzut și să fie vaccinat”, a mai spus Luciana Rotaru, șef UPU-SCJU Craiova.

La nivel național, mai sunt libere doar 24 de paturi ATI și în multe orașe autoritățile se pragatesc să redeschidă secțiile mobile de îngrijiri.

”La nivel naţional există 1.311 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.218 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 271 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 24 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti nu sunt paturi libere la acest moment”, a transmis astăzi Grupul de Comunicare Strategică.

Peste 11.000 de cazuri noi de coronavirus, record în Valul 4 al pandemiei

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi un record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România, cele mai multe fiind în Bucureşti. În secţiile ATI sunt 1267 de pacienţi cu forme grave COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 11.049 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.912 sunt în Bucureşti. Acesta este cel mai mare număr de cazuri zilnice înregistrat de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 208 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.267 de pacienţi cu COVID-19. 306 copii cu COVID-19 sunt în spital, 17 dintre ei fiind la ATI.
 


loading...