DEZASTRU în urma FURTUNILOR. Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ în CAPITALĂ din cauza VIJELIEI

Furtunile şi ploile torenţiale au făcut prăpăd în aproape toată ţara. Copaci smulşi din rădăcini, maşini distruse, străzi inundate şi acoperişuri luate de vânt. Sunt imagini dezolante rămase în urma vijeliilor. Furtuna de miercuri noapte a făcut ravagii şi în Capitală! Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ din cauza vântului şi a ploii torenţiale.

26 iun. 2014, 05:55
DEZASTRU în urma FURTUNILOR. Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ în CAPITALĂ din cauza VIJELIEI

Furtuna a făcut propăd în Bucureşti miercuri noaptea. Unul dintre copaci a căzut în curtea unei case. În apropiere de Şoseaua Giurgiului, în cartierul Progresul un plop bătrân s-a prăbuşit peste cablurile de curent electric. În zonă, iluminatul stradal a fost întrerupt pentru zeci de minute.

Pe lângă echipele ISU si cele ale primăriei, la faţa locului a sosit şi o echipa Enel iar problema a fost remediată.

O furtună puternică s-a abătut şi asupra Timişoarei aducând o rupere de nori şi vânt viguros. Mai mulţi copaci s-au prăbuşit, iar în unele gospodării s-au produs inundaţii. În jurul orei 16.00, nori negri si amenintatori s-au adunat deasupra Timisoarei si, in cateva clipe, s-a dezlantuit vijelia. Ploaia a batut in rafale, iar vantul a suflat cu putere. Furtuna a durat mai puţin de o oră, însă a făcut ravagii în tot oraşul.

Pe Calea Buziasului, trei masini au fost avariate. Peste doua dintre ele, un Logan si o Solenza, a cazut un copac, iar pe o a treia, s-a prabusit un stalp de curent. Pompierii au fost chemaţi în ajutor.

CITEŞTE ŞI COD PORTOCALIU de furtuni. Care sunt zonele vizate

În Miercurea Ciuc au fost inundate pivniţe şi subsoluri de pe mai multe străzi, în toate cazurile pompierii intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei.

Oamenii din două blocuri situate în strada Braşovului se plâng că la fiecare ploaie mai mare le sunt inundate pivniţele şi garajele, iar autorităţile nu fac nimic pentru a rezolva problema.

Mai multe străzi din oraş au fost inundate, iar circulaţia a fost serios afectată, dar nu a fost nevoie de intervenţia autorităţilor.

Judeţul Harghita se află sub avertizare cod galben meteo, fiind preconizate ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice şi grindină.

O furtună a smuls miercuri seară un acoperiş de bloc şi l-a prăbuşit pe două case din Drobeta Turnu Severin, fără însă să se înregistreze victime omeneşti. Grindina a distrus şi culturile agricole din localităţile Brezniţa, Schela, Dudaş, Halînga şi Cerneţi.

Furtunile de miercuri seara din judeţul Vâlcea au afectat zeci de gospodării şi locuinţe, iar râurile ieşite din matcă au distrus poduri, podeţe şi drumuri comunale.

Staţia CEZ care alimenta Alunu şi Berbeşti a fost inundat, iar echipele ISU au intervenit împreună cu cei de la CEZ pentru a evacua apa şi a nu fi nevoiţi să oprească alimentarea cu energie electrică.

În comunele din zona Drăgăşani, grindina a distrus zeci de grădini şi solarii.

Vezi: Furtunile au făcut RAVAGII în ţară. Mai multe maşini au fost DISTRUSE, iar casele INUNDATE FOTO

PROGNOZA METEO. Ploile nu vor lipsi nici în zilele următoare, instabilitatea atmosferică urmând a fi temporar accentuată îndeosebi în nordul, vestul şi centrul ţării, ceea ce însemnă averse ce pot avea şi caracter torenţial, tunete, fulgere, rafale de vânt şi căderi de grindină. Vezi: PROGNOZA METEO pe trei zile