Dezastru într-un restaurant popular din Costinești: „Început de moarte sigură”. Cât de vechi sunt alimentele și cum sunt depozitate

Un fost ospătar al unui cunoscut restaurant din Costinești a vorbit deschis despre dezastrul din farfuriile clienților. Turiștii plătesc pentru a mânca alimente expirate, depozitate în mizerie. 

03 aug. 2022, 22:25
Dezastru într-un restaurant popular din Costinești: „Început de moarte sigură”. Cât de vechi sunt alimentele și cum sunt depozitate

Una se vede din exterior, alta se petrece în bucătăria unui restaurant cu una dintre cele mai mari terase din Costinești. Carnea este depozitată în saci, fără termen de valabilitate, iar ciorba este ținută timp de mai multe zile în căldără.

Inspectorii de la ANPC au făcut razie și au închis terasa, până la rezolvarea problemelor. Miercuri, 8 august, locația era din nou plină de vizitatori.

Un tânăr care a lucrat la restaurantul respectiv, păcălit de patron, a decis să-și ia revanșa. În urma serviciilor prestate „la negru”, în urma cărora nu a primit niciun ban, a hotărât să anunțe autoritățile cu privire la ceea ce se petrece în localul de pe litoral.

„Nu am etichetă, nu am absolut nimic. Început de moarte sigură. O să vă arăt câtă marfă este fără etichetă de expirare, da?”, a declarat tânărul, potrivit ObservatorNews.ro.

 

Dezastrul din restaurantele din Costinești

 

Potrivit acestuia, sute de kilograme de carne erau ținute în saci, fără ambalaj original. Carnea miroase îngrozitor.

După ce Protecția Consumatorului și Poliția au constatat dezastrul, patronul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru curățeania deficitară, cu 10.000 de lei pentru obstrucționarea controlului și 20.000 de lei pentru practici comerciale înșelătoare – zeama ciorbei stătea în oale zile în şir, carnea fiartă era ţinută separat în frigider, frişca din meniu era în realitate cremă vegetală.

Deși terasa a fost deschisă, problemele nu au fost rezolvate.

„Vin copii de 16, 17, 18 ani, din ţară, respectiv din zona Moldovei. Care, îţi dai seama, ei nu au mai avut un loc de muncă în viaţa lor, ei nu ştiu cu ce se mănâncă. Le sunt luate buletinele, efectiv, şi le sunt ţinute numai ei ştiu unde, într-o cameră, undeva, ca şi garanţie. Deci copii să lucreze 16 ore pe zi, frate, deci n-ai cum!

N-ai cum, copii, 16 ore pe zi, să nu fie plătiţi, să fie trimişi la gară, să nu-şi ia banii. Acolo ştii cum sunt? Sunt ca o grupare şi în momentul în care venea unul să-şi ceară drepturile, săreau toţi pe el, ştii? Făceau un cerc şi îl înconjurau. Şi nu mai avea ce să zică omul”, a declarat un angajat.

„Au fost persoane, clienţi cazaţi, care au, nu ştiu, au plecat cu toxiinfecţie alimentară, cu probleme. Au cerut banii înapoi şi aşa mai departe”, a mai transmis un angajat.

Miercuri, inspectorii ANPC și DSV au mers din nou la terasă și au confiscat carnea fără etichete de valabilitate.