Dezastru la spitalele din România! Zeci de cadavre, la uşa unei morgi. Medicii sunt exasperaţi

Al patrulea val de Covid a adus România pe marginea prăpastiei. Un reportaj a arătat dezastrul din spitalele românești și lupta pe care o duc medicii în fiecare zi cu acest virus nemilos.

22 nov. 2021, 16:41
Dezastru la spitalele din România! Zeci de cadavre, la uşa unei morgi. Medicii sunt exasperaţi

Dezastru la spitalele din România! Un șir întreg de tărgi s-a format la morga Spitalului Universitar București. Morga are o capacitate de 15 cadavre, însă în ziua reportajului CNN numărul pacienților decedați era de 41.

„Este necruțător. Nu m-am gândit niciodată, când am început acest job, că voi trăi așa ceva. Nu am crezut niciodată că s-ar putea întâmpla o asemenea catastrofă, în care vom ajunge să trimitem familii întregi la groapă”, a declarat Claudiu Ioniţă, asistent la Spitalul Universitar.

Medicul Alexandra Munteanu, de 32 de ani, a mărturisit că în fiecare zi, alături de celelalte cadre medicale, încearcă să le demonstreze antivacciniştilor că totul e cât se poate de real. „Sunt o mulțime de medici, inclusiv eu, care lucrează cu pacienții cu Covid și încercăm să le spunem oamenilor că această boală chiar există”, a explicat medicul, conform Observator.

Cu toate că numărul cazurilor de Covid, al morţilor şi al pacienţilor de la ATI scade în ultimele zile, specialiştii avertizează că valul cinci ar putea lovi România şi mai rău.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.550 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 154 decese dintre care 29 anterioare. Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la valoarea de 3.34, foarte aproape de limita în care se trece din scenariul roşu în cel galben şi se relaxează restricţiile.

Până astăzi, 55.113 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre cele 154 de decese din ultimul bilanţ , 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 10 la categoria de vârstă 40-49 ani, 16 la categoria de vârstă 50-59 ani, 37 la categoria de vârstă 60-69 ani, 54 la categoria de vârstă 70-79 ani și 35 la categoria de vârstă peste 80 ani. 143 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 9 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Au fost raportate 29 de decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Argeș, Bacău, Bihor, Giurgiu, Ilfov, Iași, Neamț, Vaslui și Municipiul București în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 125 decese.

Din totalul de 154 de pacienți decedați, 130 erau nevaccinați și 24 vaccinați. Cei 24 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.