Dezastru la târgul de turism din Germania: Gafa care a făcut ca fotografia de promovare să devină virală

Un simplu stand, prea mic pentru activitățile plănuite, fotografii prost făcute cu locuri faimoase, un cuvânt greșit în limba germană și imagini cu texte în limba română, asta au găsit jurnaliștii de la Romania Insider, la standul țării noastre, la târgul de turism de săptămâna trecută din Berlin.

15 mart. 2018, 05:26
Dezastru la târgul de turism din Germania: Gafa care a făcut ca fotografia de promovare să devină virală

România s-a chinuit ani la rândul să pună la punct o strategie care să atragă mai mulți turiști și care să se întoarcă în vacanță, scriu jurnaliștii de la romania-insider.com. La fel cum s-a chinuit să găsească o abordare câștigătoare la cel mai mare târg de turism din lume, notează sursa citată.

Târgul de turism de la Berlin a avut loc între 7 și 11 martie și a adus la un loc peste 10.000 de companii și organizații.

Potrivit sursei citate, acest târg de turism a fost și mai important pentru țara noastră, asta pentru că tour-operatorii germani au scos România din ofertele lor.

Așa, că anul acesta, Bucureștiul a decis să se promoveze cu un grup de dansatori de muzică populară, muzică tradițională ori activități precum pictatul ouălor.

Momentul muzical a atras atenția, însă locul era prea mic pentru dansatori, așa că vecinii de stand au trebuit să le facă loc.

Lipsa de organizare și absența unui oficial român în domeniu au fost alte aspecte negative, mai ales că țara noastră a închis mai multe birouri de promovare din alte țări, inclusiv cel din Berlin.

Jurnaliștii au comparat standul României cu cel al Cehiei, de lângă, care a avut de două ori mai mult spațiu, a fost mai bine organizat și a ales imagini fascinante pe ecrane mari. În plus, reprezentanții Cehiei au adus un studiou de realitate virtuală în care vizitatorii puteau să conducă o mașină Skoda pe străzile acestei țări. Acest lucru a atras atenția și a fost foarte popular printre vizitatori.

Pe de altă parte, în cazul României, fotografiile alese să atragă turiști nu păreau au fi făcute în mod profesionist. Ba mai mult, într-o fotografie apărea și un element neplăcut și nedorit: un bărbat pe jumătate dezbrăcat care părea că suferă de o mahmureală, undeva la munte. Un detaliu pe care reprezentanții României au încercat să-l ascundă cu o boxă.


loading...