Dezastru pe Cluj Arena după Untold. Pista de atletism este distrusă, iar gazonul de un milion de euro va fi înlocuit cu unul de 180.000 FOTO

Daunele materiale provocate de cel mai mare festival de muzică electronică din România, UNTOLD, au transformat din nou cel mai mare și mai modern stadion din Transilvania, Cluj Arena, într-o grandioasă structură de ciment și fier.

22 sept. 2021, 10:31

Dezastru pe Cluj Arena după Untold. Suprafața de joc, gazonul, este distrus iremediabil, după fiecare ediție a festivalului, înlocuit de organizatori cu variante low cost oferite cu generozitate de companiile clujene care obțin contractul pentru această lucrare. Dar, dacă gazonul se poate înlocui, pista de atletism a stadionului este în acest moment inutilizabilă, scrie Transilvania Reporter.

Dezastru pe Cluj Arena după Untold

De la prima ediție UNTOLD și până acum, pista de atletism a fost deteriorată constant și peticită atât cât să arate cât de cât acceptabil. Practic, în acest moment nu se poate organiza vreo competiție atletică pe Cluj Arena, stadion care a fost desemnat oficial, anul acesta, de către European Athletics, drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023, o întrecere la care ar urma să participe aproximativ 1.500 de sportivi din peste 40 de țări!

„După Untold, vă aşteptăm!”. Mesaj şocant pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj pentru cei care au fost la festival

Transilvania Reporter a mai aflat că Eco Garden, compania care se ocupă de schimbarea gazonului, ar aloca aproximativ 180.000 de euro pentru înlocuirea suprafeței de joc. În 2019, aAlin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, anunța că noul gazon de pe Cluj Arena va costa între 500.000 și un milion de euro.

În tot acest timp echipa de fotbal „U” Cluj își joacă meciurile de pe teren propriu pe la Bistrița sau la Sânmartin.