Dezastru pe piaţa bursieră. Tranzacțiile, oprite temporar pentru prima oară de la criza financiară din 2008

Acțiunile de pe Wall Street au deschis sesiunea bursieră de luni în scădere puternică, prăbușirea principalilor indici cu peste 7% în primele minute de tranzacționare declanșând activarea mecanismului de blocare temporară a tranzacțiilor pentru prima oară de la criza financiară din 2008. 

09 mart. 2020, 14:06
Dezastru pe piaţa bursieră. Tranzacțiile, oprite temporar pentru prima oară de la criza financiară din 2008

Valul de vânzări din piețele globale de acțiuni în contextul răspândirii rapide a epidemiei de coronavirus, amplificat de scăderea cotațiilor petrolului cu 25% în timpul nopții, s-a transmis și în SUA.

Indicii S&P 500 și Dow Jones Industrial Average s-au depreciat cu peste 7%, nivel care a atras activarea mecanismului de protecție și a dus la suspendarea tranzacțiilor pentru 15 minute. După reluarea tranzacțiilor, S&P se deprecia cu 5,50%, DJIA cu 5,39%, iar Nasdaq Composite cu 4,80%.

O eventuală corecție de 13% la nivelul indicilor de referință ar declanșa o nouă blocare a transferurilor pentru încă 15 minute, în timp ce extinderea declinului la 20% ar atrage închiderea pieței timp de o zi. Oricare dintre cele două scenarii ar reprezenta o premieră absolută în instoria bursei newyorkeze, potrivit Bloomberg.

Citeşte şi Bursă de la Bucureşti, cădere după prăbuşirea petrolului şi a pieţelor bursiere externe