DEZASTRU pentru Duster la testele Global NCAP. Specialiştii i-au acordat 0 stele VIDEO

Renault Duster a fost testat de Global NCAP. SUV-ul a picat cu brio dupa ce specialistii i-au acordat 0 stele pentru protectia adultilor si numai doua stele pentru protectia copiilor.

12 iun. 2017, 14:39
DEZASTRU pentru Duster la testele Global NCAP. Specialiştii i-au acordat 0 stele VIDEO

Un model Renault Duster construit special pentru India nu va trece niciodata testele de siguranta din Europa sau din Statele Unite ale Americii. Pentru a schimba acest lucru si mai ales pentru a se asigura ca indienii nu vor mai primi adevarate capcane pe roti, Global NCAP a pornit o campanie in cadrul careia testeaza diferite modele construite pentru piata din India, pentru a trage un semnal de alarma.

Dacia Duster, varianta 2017, va fi prezentată pe 22 iunie FOTO

Cel mai recent exemplu este Renault Duster. SUV-ul a fost testat in varianta sa de baza, care in tara asiatica se vinde fara niciun airbag. Asa cum era de asteptat, rezultatul a fost unul dezastruos. Specialistii i-au acordat 0 stele pentru protectia adultilor si numai doua stele pentru protectia copiilor.

„Este deranjant ca in timpul UN Road Safety Week dam din nou peste un model care primeste 0 stele in cadrul testelor de siguranta din India. Renault produce Duster-ul pentru mai multe piete, insa pare sa nu il deranjeze ca aceasta versiune pentru India pica cu brio la siguranta”, a declarat David Ward, secretar general Global NCAP, citat de 4tuning.ro.

LOVITURĂ pentru DACIA. Maşina cu ŞAPTE LOCURI, DEZVĂLUITĂ. Imagini care nu trebuiau publicate, scoase la iveală

Constructorul francez de automobile a reactionat imediat si le-a cerut celor de la Global NCAP sa testeze o alta versiune a SUV-ului, care este dotata cu un airbag. Surpriza a fost ca si cu aceasta au fost probleme. In urma testelor specialistii i-au acordat 3 stele pentru protectia adultilor, numai ca acelasi model a fost testat si de catre cei de la Latin NCAP, unde a obtinut 4 stele. Dupa mai multe investigatii, inginerii au descoperit ca marimea airbag-ului difera si ca pentru piata din India, acesta este mai mic decat trebuie.