DEZASTRU pentru ROMÂNIA! Ce se va întâmpla cu campioana din LIGA 1 în viitoarea ediţie a CUPELOR EUROPENE

Campioana României va juca din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, pentru prima dată după mai bine de două decenii, alături de echipe din Moldova, Liechtenstein, Irlanda, Letonia, Malta sau Luxemburg.

15 mart. 2019, 06:52
DEZASTRU pentru ROMÂNIA! Ce se va întâmpla cu campioana din LIGA 1 în viitoarea ediţie a CUPELOR EUROPENE

Rezultatele echipelor din Liga 1 din ultimele sezoane ale cupelor europene au dus coeficientul României la un nivel cu adevărat dezastruos, iar şansele de revenire în top în perioada imediat următoare sunt minime. România a ajuns pe locul 29 în Europa, sub Kazahstan, Azerbaidjan sau Bulgaria!

LPF a vândut drepturile TV pentru perioada 2019-2024. Unde se văd meciurile din LIGA 1 în următorii 5 ANI

Concret, în viitoarea ediţie a cupelor europene, România are dreptul să trimită patru echipe: campioana (în preliminariile Champions League), câştigătoarea cupei, locul 2 şi locul 3 (în preliminariile Europa League). Campioana şi următoarele două clasate vor începe aventura europeană încă din primul tur al preliminariilor, cu echipe venite din campionate precum Cipru, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Moldova, Malta sau Luxemburg.

Teoretic, echipele din România vor porni ca favorite în aceste confruntări, dar pregătirea de vară va fi afectată în condiţiile în care meciurile din această fază sunt programate foarte devreme.

Din sezonul viitor, lucrurile vor sta şi mai rău, în condiţiile în care România a ajuns pe locul 29, după ce în acest an n-a avut nici o echipă în faza grupelor.