Dezastru pentru trupele rusești din cea mai fierbinte zonă a frontului din Ucraina. Armata lui Putin a rămas fără muniție, hrană și sprijin aerian

Trupele rusești au probleme foarte mari pe front. Forţelor Moscovei din regiunea Herson le lipseşte sprijinul de artilerie şi muniţie, potrivit mai multor bloggeri militari ruşi proeminenţi, citați de CNN.

29 aug. 2023, 08:28
Dezastru pentru trupele rusești din cea mai fierbinte zonă a frontului din Ucraina. Armata lui Putin a rămas fără muniție, hrană și sprijin aerian

Roman Saponkov, un blogger rus care are peste 70.000 de abonaţi, a scris vineri că trupele din regiunea Kherson i-au trimis mesaje despre lipsa sprijinului de artilerie.

„Comandantul brigăzii şi şeful batalionului de recunoaştere îi trimit pe băieţii noştri fără sprijin de artilerie, fără drone – bieţii băieţi sunt ucişi în haită”, a postat Saponkov.

Visioner’s Channel, un alt blog rusesc, a postat duminică că brigada 205 a Rusiei se confruntă cu „un semnal alarmant de criză în armată şi în ţară”, potrivit News.ro.

Veșnica problemă a trupelor rusești

„Principala problemă a Ministerului rus al Apărării este bine cunoscută”, a notat blogul, făcând referire la lipsa de muniţie.

„După dezastrul cu Prigozhin, a existat încrederea că acum, în orice caz, lucrurile vor începe să avanseze şi că vor începe schimbările. Dar a trecut a treia lună, şi totuşi nu există încă nimic”, a notat blogul, făcând referire la incidentul în care regretatul şef al Wagner, Evgheni Prigozhin, a criticat oficialii ruşi pentru lipsa de muniţie cu câteva luni înainte de moartea sa.

Un alt blog rusesc, Republic, a discutat luni, într-o postare pe telegramă, despre „problemele tot mai mari din armata rusă”.

„Brigăzii 205 a Forţelor Armate Ruse care luptă în regiunea Kherson i s-a ordonat să ocupe insulele de pe râul Dnipro; militarii au răspuns spunând că le lipseşte muniţia, hrana, sprijinul artileriei şi recunoaşterea”, se arată în postarea de pe blog.

Fondul rus Ataman, o fundaţie caritabilă care oferă sprijin financiar pentru soldaţii de pe front, a scris duminică într-o postare pe Telegram că speră ca problema aprovizionării din Kherson să fie rezolvată, astfel încât militarii ruşi „să poată să-şi apere patria cu tot ce au nevoie”.

Citește și: Zelenski spune că aliaţii Ucrainei nu o vor spijini, dacă atacă Rusia: „Cu siguranţă vom fi lăsaţi singuri”