DEZERTARE în UNPR: Primarul Daniel Drăgulin s-a întors la PNL

Generalul Gabriel Oprea a primit vestea prin telefon, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, a ales să se întoarcă la partidul care l-a consacrat în admininistraţie. Primarul a anunţat că va candida, la alegerile locale din iunie, pentru Partidul Naţional Liberal. De asemenea, Daniel Drăgulin se întoarce în PNL cu toţi cei care l-au urmat în UNPR.

05 feb. 2016, 17:59
DEZERTARE în UNPR: Primarul Daniel Drăgulin s-a întors la PNL

Daniel Drăgulin a plecat din PNL în luna septembrie, 2014, alegând să se înscrie în UNPR.

Zvonurile că Daniel Drăgulin s-ar putea întoarce în PNL au devenit din ce în ce mai insistente odată cu începutul anului 2016, informaţia fiind confirmată de surse apropiate PNL şi primarului la finalul lunii ianuarie. Pe 3 februarie, Daniel Drăgulin a participat la o conferinţă de presă, la sediul PNL, alături de liderul liberal Răducu Filipescu, deputatul Vasile Iliuţă şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu.

Drăgulin a recunoscut, oficial, candidatura la alegerile locale din această vară, pe listele PNL.

“Decizia pe care am luat-o şi faptul că sunt prezent aici arată că, într-adevăr, la alegerile locale voi candida pe listele Partidului Naţional Liberal. Acest lucru mă onorează dar mă şi obligă ca în calitatea pe care o am de candidat la primărie să depun toate eforturile pentru ca Partidul Național Liberal, din care am făcut parte peste 10 ani şi în care am revenit cu mare plăcere, să câştige atât alegerile locale, atât la nivel de municipiu cât şi la nivel de judeţ, cât şi, bineînţeles, alegerile parlamentare.”

Daniel Drăgulin spune că hotărârea a fost luată după ce a avut discuţii cu conducerea PNL, la nivel central şi local: “Vreau să vă spun că am apreciat deschiderea şi modul în care s-au purtat discuţiile cu conducerea locală a PNL cât şi cu conducerea naţională, factori determinanţi în decizia pe care am luat-o de a candida pe listele PNL.”, notează infomuntenia.

Drăgulin crede că alături de PNL şi beneficiind de prima poziţie în sondajele de opinie, drumul către câştigarea a încă unui mandat este mai uşor: “Să ştiţi că din sondajele pe care atât eu, cât şi alte partide şi colegii mei le-au făcut îmi dădeau un anumit avantaj, prima poziţie. Faptul că am venit în PNL nu face altceva decât să îmi consolideze şi să întărească ceea ce am pornit odată într-un proiect şi se continuă cu alegerea mea în al doilea mandat.”

Preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, crede chiar că raţiunile plecării lui Daniel Drăgulin la UNPR ar fi putut să fie chiar în interesul călărăşenilor: “A luat această decizie crezând că la un moment dat, la guvernare fiind PSD şi UNPR, că va putea să facă pentru Călăraşi mai mult decât ar fi putut alături de PNL – partid de opoziţie. Aşa a gândit atunci, poate că a judecat în folosul călărăşenilor şi poate că a judecat bine.”

Răducu Filipescu s-a arătat sigur de faptul că, alături de PNL, Daniel Drăgulin nu va putea fi înfrânt de nimeni la alegerile din vara aceasta. Liberalul a mai spus că în situaţia în care Drăgulin nu s-ar fi întors, PNL ar fi ieşit cu Vasile Iliuţă pentru a se bate pentru postul de primar al municipiului Călăraşi.