DEZERTĂRI în masă: Oamenii lui Stănişoară pleacă din PDL. Zeci de aleşi locali s-au înscris în PNL

La mai puţin de trei săptămâni de la înscrierea în PNL, Mihai Sănişoară este urmat de oamenii săi din filiala Mehedinţi. Prim-vicepreşedintele PDL Mehedinţi, Ion Mîţu, a decis să treacă la PNL, anunţând că, alături de el, au plecat din PDL 11 primari, patru consilieri locali, trei consilieri judeţeni şi 53 de consilieri comunali.

26 mart. 2013, 10:42
DEZERTĂRI în masă: Oamenii lui Stănişoară pleacă din PDL. Zeci de aleşi locali s-au înscris în PNL

Prim-vicepreşedintele PDL Mehedinţi Ion Mîţu, apropiat al deputatului Mihai Stănişoară, şi-a anunţat oficial, marţi, trecerea la PNL, într-o conferinţă de presă în care au anunţat că fac acelaşi gest şi 11 primari PDL din judeţ, dar şi reprezentanţi ai PPDD.

Ion Mîţu a susţinut că a luat decizia de a trece la PNL în urma Convenţiei PDL de sâmbătă, pentru că nu se mai regăseşte în formaţiunea democrat-liberală.

„Decizia am luat-o după Convenţia de la Bucureşti de sâmbăta trecută. Eu am crezut că va fi o dispută pe proiecte, şi nu o răfuială personală între două persoane. Nu mă mai regăseam în Partidul Democrat Liberal. Am venit împreună cu 11 primari, patru consilieri locali, trei consilieri judeţeni şi 53 de consilieri comunali. Împreună vom face o echipă în PNL, cea mai puternică forţă de dreapta din Mehedinţi şi la nivel naţional„, a spus Mîţu.

Odată cu Ion Mîţu, a fost anunţată marţi înscrierea în PNL şi a prim-vicepreşedintelui PPDD Mehedinţi, Tănase Stîngă, dar şi a lui Ionuţ Buculeasa, fost candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PPDD la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Iniţial, Mîţu declarase că 17 primari vor trece marţi, alături de el la PNL, dar şase dintre ei nu au mai confirmat, însă liderul PNL Mehedinţi, Mircea Vela, a spus că şi aceştia urmează să se alăture PNL.

Primarii aleşi pe listele PDL care au participat la conferinţa de presă şi şi-au anunţat intenţia de a trece la PNL sunt cei din comunele: Bîlvăneşti, Pristol, Malovăţ, Dîrvari, Dubova, Iloviţa, Isverna, Izvoru Bîrzii, Obîrşia Cloşani, Hinova şi Tâmna.

Ion Mîţu a fost prefect de Mehedinţi în timpul guvernării Boc şi a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pentru funcţia de senator în Colegiul 2 Mehedinţi, pierzâned însă alegerile. Acesta este cunoscut ca fiind un apropiat al deputatului Mihai Stănişoară, care în 6 martie a trecut de la PDL la PNL.

În replică, preşedintele interimar al PDL Mehedinţi, Marius Bălu, a declarat, la România TV, că aleşii care au plecat din PDL la PNL ar trebui să îşi piardă funcţiile, potrivit legii.

„Mulţi dintre primari erau plecaţi chiar din campania electorală de la locale. Datorită multora dintre aceşti primari care acum au trecut la PNL, dl Stănişoară a pierdut alegerile la preşedinţia Consiliului Judeţean. Văd că acum sunt din nou parteneri. Sper să ieşim din ipocrizie, voi face o solicitare  prefectului ca să aplicam legea şi anume primarii să fie demişi”, a spus Bălu.

„PDL filiala Mehedinţi acum este în reconstrucţie totală. Avem timp şi linişte să reconstruim. Este plin cimitirul de oameni de neînlocuit”, a completat liderul filialei.

Îmi pare rău de acest lucru. Vom merge înainte”, a fost şi replica democrat-liberalului Theodor Stolojan.

„Plecările din partid sunt decizii individuale, vom acţiona la nivelul organizaţiei Mehedinţi pentru a reîncepe ce avem de făcut: reconstrucţia PDL în judeţul Mehedinţi”, a spus Stolojan, la România TV.

Liderul PDL, Vasile Blaga, nu a dorit să comenteze prea mult situaţia de Mehedinţi, limitându-se la a spune că este vorba de aceiaşi oameni care „defilau astă vară pe Naţional Arena de partea USL” şi că aceştia au plecat mai demult din partid.

Sper să nu se întâmple ceea ce ne gândeam înainte de Convenţie că se va întâmpla şi anume că dacă nu se schimba nimic la Convenţie, oamenii să nu mai vadă un viitor în PDL. Filiala Mehedinţi a votat cu dl. Blaga. Nu-mi doresc să se rupă PDL. Este grija  pe care va trebui să o aibă actuala conducere să nu se întâmple acest lucru”, a reacţionat în schimb Elena Udrea. 

CITEŞTE ŞI  Şef nou la PDL Mehedinţi. „Oglindă, oglinjoară, cine e mai de dreapta din ţară? PDL fără Stănişoară”