Dezinsecţia era să provoace o nouă tragedie în masă. Mai multe persoane au fost intoxicate la o fermă de pui

Echipajele de salvatori au fost trimise de urgenţă, joi după amiază, la o fermă de pui din Ciumeghiu, unde mai multe persoane au fost intoxicate, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

05 dec. 2019, 18:23
Dezinsecţia era să provoace o nouă tragedie în masă. Mai multe persoane au fost intoxicate la o fermă de pui

Apelul a fost primit în jurul orei 15, sesizând faptul că mai multe persoane se simt rău la o fermă de creştere a puilor din localitatea Ciumeghiu. La faţa locului, dispeceratul a mobilizat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă din Oradea, două echipaje de pompieri militari de la Salonta, din care unul de prim ajutor calificat, trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, un echipaj de la Detaşamentul 1 Oradea cu autospecială de transport victime multiple şi două echipaje CBRN (chimic, biologic, radiologic şi nuclear)„, a declarat pentru BIHOREANUL maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Potrivit acesteia, unul dintre cele două echipaje CBRN a fost chemat în sprijin de la ISU Arad, dat fiind că echipamentele de pe autospeciala salvatorilor de la Oradea se află la calibrat. Când echipajele au ajuns la faţa locului, „din cei 18 angajaţi, 8 au avut nevoie de îngrijiri medicale prezentând dificultăţi în respiraţie şi dureri de cap”, a precizat Roşca. Maiorul a mai precizat că celor afectaţi le-au fost acordate îngrijirile medicale, administrându-li-se şi oxigen. Şapte oameni au fost spitalizaţi.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, că intoxicaţia s-ar fi petrecut în urma unei acţiuni de dezinsecţie realizate de firma Nutripui. „Este o intoxicaţie colectivă. Din cei 18 angajaţi care lucrau pe tură, opt au acuzat dispnee (dificultăţi de respiraţie) şi tuse seacă, unii dintre aceştia refuză internarea. La faţa locului s-au deplasat echipaje medicale, inclusiv medic de medicina muncii. Din informaţiile pe care le avem ştim că acest incident s-a întâmplat în urma unei deratizări efectuate de firma Nutri Pui, care are şi clasificaţie DDD (dezinfecţie, deratizare, dezinfecţie). Deocamdată nu ştim ce substanţe au fost folosite„, a declarat Rahotă.