Dezinsecţie la Ministerul de Finanţe împotriva puricilor şi păduchilor VIDEO

Cei mai mari duşmani ai angajaţilor de la Ministerul de Finanțe sunt puricii, ploşniţele, păduchii şi şobolanii. Reprezentanţii ministerului sunt pe cale să facă o achiziţie incredibilă. Vor plăti o firmă pentru deratizare şi dezinsecţie, pentru a scăpa de problema arzătoare care i-a pus pe jar, informează România TV. Din caietul de sarcini nu lipsesc nici indicaţiile preţioase, referitoare la felul în care se vor folosi substanţele de curăţare.

10 apr. 2013, 08:07
Dezinsecţie la Ministerul de Finanţe împotriva puricilor şi păduchilor VIDEO

Cei de la Ministerul de Finanţe încearcă să îşi pună la adăpost angajaţii de păduchi şi șobolani. Pentru asta, au nevoie de serviciile unei firme, pe care o vor contracta pe o perioadă de patru ani. Totuşi, pentru banii cheltuiţi, care nu sunt deloc puţini, şi anume peste 110.000 de lei, reprezentanţii ministerului dau şi sfaturi.

Dezinsecţia, în opinia lor, trebuie realizată prin pulverizarea substanţelor pe toată suprafaţa încăperilor. O atenţie sporită trebuie acordată tocurilor de la uşi şi ferestre, dar şi zonelor din spatele mobilierului. Cei de la minister vor ca substanţele folosite să nu aibă un miros urât, să nu păteze şi să nu fie toxice pentru om.

Şi în privinţa deratizării, caietul de sarcini cuprinde nişte păreri. Ca să fie siguri că vor scăpa de şobolani, ei cer ca momelile să fie toxice, să producă moartea rozătoarelor şi să fie aşezate aproape de cuiburi, pentru ca animalele să se poată hrăni continuu în timpul combaterii.

Angajaţii mai au însă de aşteptat până când vor scăpa de musafirii nepofitiţi, pentru că ministerul abia a pornit demersurile în această privinţă.