Dezvăluire şoc a lui Cornel Dinu în ultima sa carte: Ion Crăciunescu a fost mituit de fostul patron al lui Olympique Marseille

Gazeta Sporturilor a scris, vineri, că fostul internaţional Cornel Dinu povesteşte în cartea sa "Misterele lui Mister", pe care o va lansa, duminică, la Bookfest, că Bernard Tapie, preşedinte al clubului Olympique Marseille în 1993, l-a mituit pe arbitrul Ion Crăciunescu.

31 mai 2019, 12:05
Dezvăluire şoc a lui Cornel Dinu în ultima sa carte: Ion Crăciunescu a fost mituit de fostul patron al lui Olympique Marseille

Cornel Dinu spune că se cunoştea de mai multă vreme cu Bernard Tapie şi că a fost sunat de acesta, în aprilie 1993, pentru a-l ruga ceva, înaintea meciului decisiv pentru calificarea în finala Ligii Campionilor, pe care OM urma să-l dispute în deplasare cu FC Bruges.

Te rog să mă ajuţi cu românul tău care mă arbitrează mâine – a încercat să-i pronunţe numele, stâlcindu-l, bineînţeles -, să nu-i dea cartonaş galben stoperului meu, Boli. Dacă mai ia unul, stă cu Milan în finală. Pentru asta, omul în negru va avea de la mine 20.000 de dolari„, susţine Cornel Dinu. Tapie i-a mai transmis lui Dinu că meciul cu pricina, pe care Marseille îl juca la FC Bruges, era deja aranjat (în final a fost 1-0 pentru OM).

Fostul fundaş dinamovist s-a achitat de rolul de intermediar şi i-a transmis lui Crăciunescu propunerea omului de afaceri francez, iar arbitrul de atunci a acceptat. Banii au fost primiţi luna următoare de către Cornel Dinu, care a mers la Marsilia să-i ia, apoi i-a dat lui Crăciunescu.

Citeşte şi Cornel Dinu acuză un BLAT la NAŢIONALĂ. Stoicikov, cumpărat cu sute de mii de dolari la meciul Bulgaria – România 1-1 din 1991

Ion Crăciunescu neagă acuzaţiile şi îi propune lui Dinu să meargă la detectorul de minciuni

„Dinu poate să latre până-i vine gura la urechi. Nu vreau să-l bag în seamă. Şi, dacă vrea să dovedească, să se pună la dispoziţia presei şi să meargă la detectorul de minciuni. Dar să nu facă vreun blat şi pe acolo”, a declarat fostul arbitru, pentru gsp.ro.

Şi Tapie a negat dezvăluirile lui Dinu: „E spre binele acestui Mister să vină cu dovezi şi mărturii pentru a-şi demonstra acuzaţiile! Au trecut 30 de ani, i-a luat mult timp să-şi împace conştiinţa. Dar, în faţa unui tribunal, nu va fi complicat să demonstrez că aceste lucruri sunt delirante. Marseille şi-a câştigat meciurile pentru că, la vremea respectivă, era cea mai bună echipă din Europa, împreună cu Milan. Rahaturile astea nu vor înceta niciodată. Lumea fotbalului va râde despre asta. Goethals să-i plătească pe Bruges, un arbitru să ia bani ca să nu-i dea cartonaş lui Boli, sunteţi ridicoli! Pentru că eu nu-mi aduc aminte să mă fi întâlnit cu acest român„.

Bernard Tapie este un controversat om de afaceri, fiind condamnat la doi ani de închisoare, în 1995, pentru corupţie. Clubul Olympique Marseille a pierdut titlul câştigat în campionat, în 1993, după ce s-a dovedit că un meci cu Valenciennes dinaintea finalei Ligii Campionilor a fost aranjat de Tapie. OM a câştigat, în 1993, finala Ligii Campionilor, scor 1-0, cu AC Milan, prin golul marcat de Boli. Deşi federaţia franceză i-a retras titlul de campioană câştigat în 1993, OM a păstrat trofeul Ligii Campionilor în palmares. Clubul din Marsilia a fost retrogradat anul următor, din cauza neregulilor financiare comise de Tapie.


loading...