Dezvăluirea care schimbă tot în atentatul de la Arad. Explozibilul folosit în tragedie a fost de tip militar. Afaceristul Ioan Crişan, filat timp de 14 zile!

Apar noi detalii interesante în cazul atentatului de la Arad. Explozibilul folosit pentru incendierea mașinii afaceristului este de tip militar, din fosta Iugoslavie.

03 iun. 2021, 14:31
Dezvăluirea care schimbă tot în atentatul de la Arad. Explozibilul folosit în tragedie a fost de tip militar. Afaceristul Ioan Crişan, filat timp de 14 zile!

Dezvăluirea care schimbă tot în atentatul de la Arad. Mai exact, este vorba despre TNT, echipament militar trinitrotolen- stil extil.

Dezvăluirea care schimbă tot în atentatul de la Arad. Explozibilul folosit în tragedie a fost de tip militar

Potrivit primelor informaţii, se pare că Ioan Crișan a fost filat timp de cel puțin două săptămâni și cel mai probabil bomba ar fi fost amplasată în mașina sa în fața blocului, în condițiile în care a fost nevoie de mai puțin de un minut pentru montarea acesteia, potrivit antena3.ro.

Potrivit surselor apropiate anchetei, având în vedere tipul explozibilului și modul de acționare, se pare că ar fi vorba despre profesioniști, care au mers direct la pont și au profitat de faptul că nu pot fi surprinși de camerele de supraveghere din zonă, care nu funcționau de mai bine de o lună. Surse apropiate anchetei spun că a fost vorba despre o răzbunare, și că mai multe persoane ar fi acționat într-un mod foarte calculat împotriva omului de afaceri.

Sindicatul Europol a dezvăluit într-o postare pe reţelele sociale că poliţiştii din structurile poliţiei judiciare, adică cei care ar trebui să se ocupe de trafic de persoane, de droguri sau contrabandă, lucrează doar în timpul săptămânii, până la ora 16:00.

Sindicatul Europol afirmă într-o postare pe pagina de Facebook faptul că în 70 la sută dintre oraşele din România poliţiştii care ar trebui să se ocupe de activitatea grupărilor de crimă organizată sunt planificaţi în serviciu doar în timpul săptămânii, până la ora 16.00. În cazul în care se întâmplă ceva după acea oră sau în week-end „sunt chemaţi de acasă, într-un fel de muncă ‘la negru’, pe timpul lor şi pe banii lor”. Afirmaţiile vin în contextul asasinatului comis la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crişan a murit după ce maşina sa a explodat.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că a dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează explozibili, în cazul asasinatului afaceristului din Arad.

„Aşa cum, de exemplu, la Oneşti, am verificat peste 500.000 de petiţii în 24 de luni, tot ce înseamnă plângeri, care nu aveau caracter penal, dar aveau anumite elemente de ameninţare, la fel am făcut şi aici, am dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează produse de acest gen (explozibili – n.r.) la nivel naţional şi, cu siguranţă, de aici ne va rezulta şi o imagine a ceea ce înseamnă această piaţă în România”, a declarat ministrul Internelor, Lucian Bode,.

Citeşte şi: Un psiholog criminalist dezvăluie adevărul despre cazul Arad: „A fost pus ceva sub scaun, nu sub mașină. Dacă era sub mașină, sărea mașina cu totul”