Dezvăluiri cumplite în cazul triplei crime de la Călăraşi. O familie întreagă a fost măcelărită pentru 50 de lei şi o pereche de cercei

Doar doi dintre cei trei adolescenți suspecți în cazul triplei crime din Călărași sunt acuzați de omor. Ei ar fi consumat alcool și etnobotanice în momentul comiterii oribilei fapte. Cel de-al treilea are doar calitatea de martor, așa că nu va ajunge în instanță cu propunere de arestare preventivă. Potrivit anchetatorilor, cei doi suspecți principali au spus că vor fura banii familiei, însă au găsit doar 50 de lei, o pereche de cercei și un lanț.

13 nov. 2018, 09:46
Dezvăluiri cumplite în cazul triplei crime de la Călăraşi. O familie întreagă a fost măcelărită pentru 50 de lei şi o pereche de cercei

Luni seara, polițiștii au dus la audieri trei adolescenți de 17 ani, suspectați de comiterea triplei crime din Călărași. Doi pensionari octogenari, soț și soție, au fost uciși, împreună cu fiica lor, în propria casă.

Principalul suspect este Dan Alexandru, un adolescent crescut de la două luni de familia victimelor. Alături de el au fost duși la audieri Valentin Bivolaru și Cristian Ene.

Ultimul este considerat martor și a fost eliberat. Surse din rândul anchetatorilor susțin că tânărul de 17 ani se afla în casă în momentul comiterii tripeli crime și a anunțat un vecin care a sunat la 112. De alfel, Cristian Ene este cercetat de poliție în patru dosare penale, fiind inclusiv trimis în judecată. Adolescentul a fsot plasat în arest la domiciliu din iunie până în 11 octombrie.

Valentin Bivolaru şi Dan Alexandru sunt acuzaţi de crimă şi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor surse libertatea.ro, cei doi adolescenți ar fi consumat alcool și etnobotanice în casa victimelor. Bivolaru și Alexandru i-ar fi spus celui de-al treilea minor că îi vor omorî pe cei doi pensionari și pe fiica lor pentru a le fura mașina și banii. Au găsit, însă, doar 50 de lei, cerceii și lanțul fiicei bătrânilor și o poșetă a mamei acesteia.

Anchetatorii susțin că prima omorâtă a fost femeia de 58 de ani și apoi părinții ei au fost uciși cu bestialitate. Două cuțite au fost folosite în comiterea triplei crime, ambele fiind găsite de anchetatori.

Dan Alexandru, unul dintre suspecți, a fost abandonat la naștere și, între anii 2001 și 2016, a fost îngrijit de familia victimei care l-a luat în plasament. Tânărul este cercetat de Poliție și arestat preventiv pentru două furturi comise în perioada 27 septembrie – 27 noiembrie, cât timp figura ca învoit de familie de la Centrul de minori Perișoru. În septembrie, a furat aceeași mașină pe care a sustras-o și acum. El fusese plasat sub control judiciar și chiar ieri, în ziua comiterii crimei, se prezentase la secția de Poliție, conform programului.

De asemenea, Cristian Bivolaru, celălalt tânăr de 17 ani din Călărași suspectat de omor, a furat mașina tatălui său în urmă cu doar trei zile. Părintele nu a dorit să depună plângere, iar anchetatorii au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

Doi bătrâni octogenari, un bărbat de 82 de ani. Nicu Popescu, și soţia lui de 80 de ani, Tudora, și fiica lor de 58 de ani, Vasilica, au fost uciși noaptea trecută în casă, prin înjunghiere.