Dezvăluiri cutremurătoare despre sclavii de la Berevoeşti. Inclusiv primarul i-ar fi folosit la muncă

Ancheta din dosarul sclavilor din Argeş scoate la iveală fapte cutremurătoare. Primarul şi poliţia din Berevoeşti ar fi profitat şi ei de sclavii ţiganilor. Oamenii erau exploataţi la vedere, fără nicio teamă, susţin unii localnici.

16 iul. 2016, 12:31
Dezvăluiri cutremurătoare despre sclavii de la Berevoeşti. Inclusiv primarul i-ar fi folosit la muncă

După ce ororile din Berevoeşti au ieşit la iveală, localnicii au început şi ei să vorbească. Oamenii spun că practicile stăpânilor de sclavi erau privite în comunitate ca fiind absolut normale. Ba mai mult, însuşi primarul a folosit sclavi la lucru.

Deşi edilul neagă acest lucru, el este contrazis însă chiar de unele dintre victimele eliberate. Acestea au mărturisit că au muncit ca robii la o păstrăvarie care-i aparţine edilului.

Potrivit România TV, procurorul a decis să extindă ancheta asupra primarului, dar şi asupra poliţiştilor locali, care nu au mişcat un deget să-i scoată pe sclavi din iadul pe care-l trăiau.

Practic, spun anchetatorii, în Berevoeşti era stat în stat: orice străin apărea în localitate, era luat la întrebări, apoi alungat. Ca sa afle exact ce se întâmpla, ofiţerii DIICOT au lucrat sub acoperire. Aşa au reusit să găsească victimele şi chiar să le fotografieze. 38 dintre cei care îi chinuiau pe oameni au fost arestaţi.