Dezvăluiri cutremurătoare din puşcărie ale lui Gheorghe Mencinicopschi: Este o lume a durerii

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi  a făcut o serie de dezvăluiri cutremurătoare din spatele gratiilor. Acesta a vorbit despre clipele teribile din spatele gratiilor, dar și despre problemele financiare imense pe care le are în acest moment din cauza faptului că i-a fost confiscată casa și pentru că i s-a pus poprire pe pensie pentru a se recupera prejudiciul din Dosarul ICA.

08 ian. 2017, 21:15
Dezvăluiri cutremurătoare din puşcărie ale lui Gheorghe Mencinicopschi: Este o lume a durerii

„A fost foarte dificil. Un şoc emoţional formidabil. Am conştientizat ce rău s-a făcut familiei mele, celor dragi. Şi ceilalţi condamnaţi au trăt aceleaşi clipe de groază. Îmi făcea rău să mă uit la TV, nu voiam să mai retrăiesc acele momente. Cărţile mele au avut succes. Sper să folosească cuiva. Dacă măcar unui singur om i-a folosit ce am scris eu sunt mulţumit. Aşa mi-am făcut o parte din misiunea mea de pe pământ.

Citeşte şi: Dr. Menci, umilit de judecători la eliberare. Dialog halucinant purtat în sala de şedinţă

„Este o lume a durerii și poate a multor nedreptăți. Este un mediu stresant. Și aș îndrăzni să spun că nu numai pentru deținuți, dar și pentru lucrători. Este un stres formidabil. Mediul rămâne stresant pentru cei care se află acolo. Sunt foarte mari probleme. Eu nu am fost de acord cu cererea de grațiere. Familia a insistat. Nu pot să fi ipocrit, nu pot să spun că aș fi vrut să rămân acolo, în acel mediu, dar am avut un fler, să nu trăiesc o dezamăgire. Dacă aș fi avut așteptări mari, e posibil să mă fi distrus. Și atunci am preferat să îl las pe Dumnezeu să judece și să acționeze. Prin mâna unor oameni. Nu am avut zile de permisie, pentru că nu am vrut. Nu am vrut să merg acasă, pentru că ruperea din nou de familie ar fi fost dureroasă. Nu am insistat pentru acest drept”, a explicat profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Încerc să mă recuperez psiho emoţional. A fost un Crăciun trist pe de-o parte şi vesel pe de alta. Trist pentru că sunt multe lipsuri. O treime din pensie este poprită,  a spus Mencinicopschi la Antena 3.