Dezvăluiri din culisele PNL: „Coaliția nu se va rupe. În 2024 vor fi organizate simultan alegeri prezidențiale și parlamentare”

AUR nu va ajunge la putere înainte de 2024, a avertizat un personaj greu din istoria PNL, celebru în mediul academic și în sistemul judiciar din România. 

15 sept. 2022, 23:50
Dezvăluiri din culisele PNL: „Coaliția nu se va rupe. În 2024 vor fi organizate simultan alegeri prezidențiale și parlamentare”

PNL și PSD nu se vor retrage de la guvernare până la următoarele alegeri, a avertizat celebrul profesor universitar de drept, Valeriu Stoica.

Fost ministru de Justiție și fost președinte al PNL, Valeriu Stoica, este ferm convins că în 2024 vor fi organizate concomitent alegeri prezidențiale și parlamentare.

„Dacă e să ținem seama de ce se vehiculează în culisele coaliției, s-ar programa în același timp alegerile parlamentare și prezidențiale”, a mai precizat Stoica.

 

Avertismentul profesorului Valeriu Stoica

 

Nimic nu vor avea de câștigat PNL și PSD dacă se vor retrage de la guvernare, crede celebrul avocat.

„Vor sta până aproape de alegerile parlamentare și prezidențiale din 2024. Nu cred că vreunul din cele două partide își va permite să facă o mișcare laterală, răspunderea va fi foarte mare, iar politic, electoral va deconta partidul care va face o asemenea mișcare.

Nu cred că liberalii sau social-democrații ar avea de câștigat dacă n-ar continua această alianță până aproape de parlamentare, că e posibil ca în 2024, când se va pune problema ca fiecare partid să aibă candidat la funcția prezidențială, această înțelegere să nu mai funcționeze”, a declarat Valeriu Stoica, pentru B1 TV.

„Eu cred că se va respecta această regulă. Eu nu cred că liberalii sau social-democarții ar face un pas lateral să iasă de la guvernare, că ar deconta electoral foarte mult, dar când se va face rotativa, rămâne de văzut cât își va păstra din credibilitate. El are o credibilitate care nu izvorâște din funcția de premier, ci din experiența în teatrele de operații și și-a creat o reputație de militar de excelență.

Unii ar spune că nu mai contează, că e democrație. Ba contează, că o reputație câștigată într-un domeniu așa sensibil și în contextul actual poate să conteze. Rămâne de văzut dacă în 2024 va avea o cotă de încredere la fel de mare ca să surclaseze alți posibili candidați liberali”, a mai punctat Valeriu Stoica.

Sociologul Mirel Palada a prezentat miercuri seara, în direct, la România TV, cel mai recent sondaj realizat de SOCIOPOL. Vezi AICI cum ar putea arăta Parlamentul, în cazul unor alegeri anticipate.