Dezvăluiri din dosarul cămătarilor din Bacău: Cereau să facă sex cu copiii victimelor, în locul datoriilor

Dezvăluiri incredibile din lumea cămătarilor din Bacău. Presiunile la care erau supuşi datornicii erau draconice. Oamenii erau urmăriţi şi sunaţi permanent, iar copiii lor erau ameninţaţi şi terorizați. Mai mult, în contul unor datorii, cămătarii au cerut chiar și relaţii sexuale cu copii. Toate acestea au ieşit la iveală după ce câţiva oameni au avut curajul să anunţe poliţia.

22 apr. 2015, 07:29
Dezvăluiri din dosarul cămătarilor din Bacău: Cereau să facă sex cu copiii victimelor, în locul datoriilor

Interlopii din Bacau gaseau oameni disperati, cu probleme financiare, carora le imprumutau bani cu dobanda, apoi ii santajau si amenintau pana recuperau datoriile, potrivit ziare.com. Camatarii ii urmareau pe datornici si ii intimidau prin amenintari, inclusiv la adresa familiei si copiilor.

Mai multe victime au povestit, in declaratiile date la Parchet, despre teroarea prin care au trecut din momentul in care nu au mai putut restitui sumele impuse de camatari, imprumuturi la care se adaugau dobanzi uriase.

Una din persoanele care au depus plangere a povestit ca, in luna septembrie 2014, a fost nevoita sa imprumute de la camatari de trei ori sume de bani in euro, in total 700 euro si a restituit doar o parte din datorie, in doua transe, respectiv 250 euro si 350 euro.

Pentru ca nu a putut sa le dea inapoi toata suma, camatarii au trecut la amenintari. I-a exasperat pe oameni cu telefoane, i-a urmarit prin oras si a facut presiuni asupra familiei ca in contul datoriei sa o lase pe fiica sa de 16 ani sa intretina relatii sexuale cu membrii gruparii de interlopi. Au urmat amenintari cu bataia, alti copii din familie au fost urmariti si, in acelasi timp, camatarii au trimis oameni acasa la victime pentru a le intimida.

Liderul interlopilor din Bacau a recunoscut ca imprumuta sume de bani cu dobanda si ca punea presiune pe datornici, dar nu si infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane si minore.