Dezvăluiri din dosarul lui Gheorghe Nichita. FIICA edilului suspendat a ASCUNS documente în pantaloni, la PERCHEZIŢII

Fiica primarului suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a încercat să-i fenteze pe procurori şi a ascuns mai multe documente în pantaloni, în timpul descinderilor. Actele au fost găsite după ce tânăra a fost percheziţionată.

24 nov. 2015, 10:26
Dezvăluiri din dosarul lui Gheorghe Nichita. FIICA edilului suspendat a ASCUNS documente în pantaloni, la PERCHEZIŢII
Fiica cea mică a primarului suspendat al Iaşului, Ilinca Nichita, ar fi încercat să ascundă documente sub bluză, în momentul percheziţiilor efectuate de DNA la vila tatălui său, reiese din documentele anchetatorilor.
 
Citeşte şi: Poliţist local din Iaşi, pe plajele din Spania după amanta primarului Gheorghe Nichita, Adina Samson
 

Potrivit documentelor de la acest dosar, fiica primarului-suspendat al Iaşiului, notarul public Ilinca Nichita, a fost percheziţionată de ofiţerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) după ce a încercat să ascundă documente de care anchetatorii erau interesaţi.

 
Informaţia apare în procesul verbal privind percheziţia efectuată pe 30 aprilie, la vila baronului de Iaşi. În aceeaşi zi, Gheorghe Nichita avea să fie reţinut de DNA pentru 24 de ore, fiind ulterior eliberat şi plasat în arest la domiciliu.
 
În ziua percheziţiilor, Ilinca Nichita a mers vila părinţilor săi, din cartierul ieşean Copou, pentru a participa la descinderi în calitate de persoană de încredere a lui Gheorghe Nichita. În procesul verbal menţionat se precizează că, la un moment dat, ofiţerii au constatat că notarul public se comporta ciudat şi au dispus efectuarea unei percheziţii corporale asupra Ilincăi Nichita.
 
Percheziţia a fost efectuată de o persoană de sex feminim. În acelaşi document se precizează că sub bluză, în pantaloni, Ilinca Nichita avea ascunse 14 documente şi o agendă de culoare neagră. Aceste documente au fost ridicate de anchetatori şi depuse la dosar. 
 
Ilinca Nichita a fost în centrul atenţiei în toamna anului trecut, atunci când s-a căsătorit cu un tânăr din domeniul bancar. Tatăl său, pe atunci fără probleme cu DNA, a organizat o nuntă la care au participat mulţi membri ai Guvernului sau lideri importanţi ai PSD.
 
 
Tentativa de ascundere a documentelor a notarului Ilinca Nichita a fost ascunsă de la bun început de apărătorii primarului-suspendat al Iaşiului, scrie Adevărul.
 
Aceştia declarau după finalizarea percheziţiilor că anchetatorii ridicaseră un laptop, un reportofon şi trei stick-uri de memorie. Informaţii privind documentele ridicate de la Ilinca Nichita nu au fost însă furnizate de apărători. Nu există informaţii publice cu privire la conţinutul agendei şi documentelor ridicate de la vila primarului Nichita.