Dezvăluiri din dosarul de trafic de droguri al soţului Mariei Marinescu: Frank Collin are legături cu Sarkozy

Procurorii francezi au descoperit că Frank Collin, soţul Mariei Marinescu, are legături cu Nicolas Sarkozy. Fostul preşedinte al Franţei s-a plimbat de cel puţin trei ori cu acelaşi avion folosit de traficanţi pentru a transporta droguri. Mai mult, jurnaliştii francezi spun că în mobilele traficanţilor au fost descoperite numerele de telefon ale unor personalităţi, printre care Nicolas Sarkozy şi fiul acestuia, potrivit România TV.

13 sept. 2014, 08:18
Dezvăluiri din dosarul de trafic de droguri al soţului Mariei Marinescu: Frank Collin are legături cu Sarkozy

Un judecător francez cercetează modul în care a zburat fostul preşedinte al Franţei cu aeronava traficanţilor de droguri. Anchetatorii au refăcut traseul aeronavei şi au stabilit că Nicolas Sarkozy a mers de trei ori cu acest avion. Cursele, care au costat peste 300 de mii de euro, au fost plătite de unul dintre afaceriştii cercetaţi pentru trafic de droguri alături de soţul mariei Marinescu. Din acest motiv, jurnaliştii francezi spun că este posibil ca procurorii să îl cerceteze pe fostul preşedinte pentru abuz de bunuri sociale şi tainuire.

Prima cursă a avut loc în decembrie 2012, atunci cand Sarkozy a călătorit la Doha, pentru a participa la Forumul international al Sportului. Inchirierea avionului traficanţilor a costat 95.000 de euro. A doua călătorie a avut loc pe 3 februarie, atunci când fostul preşedinte a călătorit la New York. Al treilea zbor a fost efectuat către Emiratele Arabe, iar Sarkozy a fost însoţit de Carla Bruni. Toate cele trei deplasari au fost facilitate de Pierre -Marc Dreyfus, acuzat în dosarul ” Cocaină în aer”.

Legătura fostului preşedinte al Franţei cu soţul creatoarei de modă nu se opreşte aici. Anchetatorii au găsit în telefonul soţului Mariei Marinescu numărul de mobil al fiului lui Sarkozy, notat „DJ Sarcosy”. În plus, în agenda altui traficant a fost descoperit chiar numărul fostului preşedinte francez.

Soţul Mariei Marinescu a fost arestat pe aeroportul din Paris, sub acuzaţia de trafic de droguri. El este acuzat că a transporat 680 de kg de cocaină cu un avion. Drogurile au fost descoperite pe aeroportul din Punta Cana, ascunse în 36 de valize.

Francezii au lucrat în anchetă cu procurorii români de la DIICOT, care au făcut percheziţii la locuinţa din capitală a lui Frank Collin şi au audiat-o timp de 7 ore pe Maria Marinescu.

După scandal, creatoarea de modă a depus cerere de divorţ, pe care şi-a retras-o ulterior.