Dezvăluiri din şedinţa liberalilor. Florin Cîţu: „Este o victorie importantă pentru PNL să aibă premierul, mai ales că este partidul mai mic din coaliţie”

Apar noi informaţii din şedinţa Biroului Executiv a PNL. Potrivit unor surse, Florin Cîţu a prezentat joi ca o ”victorie importantă” faptul că PNL va reuşi să dea premierul, în condiţiile în care este partidul mai mic din coaliţie.

18 nov. 2021, 17:58
Dezvăluiri din şedinţa liberalilor. Florin Cîţu:  „Este o victorie importantă pentru PNL să aibă premierul, mai ales că este partidul mai mic din coaliţie”

Dezvăluiri din şedinţa liberalilor. Florin Cîţu a propus în şedinţa BEX ca delegaţia PNL să fie condusă la negocierile cu PSD şi UDMR de Nicoale Ciucă, precizând că pentru PNL este o victorie importantă să dea premierul.

Dezvăluiri din şedinţa liberalilor. Florin Cîţu: Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primii premierul

„Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primii premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliţie. Pentru prima parte a rotativei îl propun pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier. Ciucă trebuie să aibă libertate în negocieri”, a spus Cîţu în BEX, potrivit unor surse citate de News.ro. 

Citeşte şi Prima imagine cu liderii PSD și PNL împreună la negocieri. Au ajuns la un acord în ceea ce priveşte creșterea pensiei minime de la 800 la 1.000 de lei. SURSE

Preşedintele PNL a mai spus că era foarte important dacă, la negocierile de anul trecut pentru formarea guvernului, el ar fi fost cel care conducea negocierile, în calitate de premier desemnat, şi nu Ludovic Orban.

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, a fost propus şi votat joi de Biroul Executiv al PNL pentru funcţia de premier, cu unanimitate de voturi. Decizia conducerii PNL a venit după o discuţie pe care Florin Cîţu a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, în urma blocării negocierilor cu cei de la PSD.

”Din multiple motive ce ţin de rigurozitate, cunoaşterea statului român, de momentul actual şi datorită capacităţii sale manageriale pe care a reuşit să şi-o demonstreze ca Şef de stat Major al Armatei Române”, a explicat Rareş Bogdan raţiunile desemnării lui Ciucă de către PNL.

La rândul său, Gheorghe Flutur a explicat că renunţarea la nominalizarea lui Florin Cîţu ca premier demonstrează capacitatea partidului de a înţelege că mai importantă e ţara decât un om.

”Eu cred că trebuie observat inclusiv la preşedintele Florin Cîţu această atitudine pragmatică şi sinceră de a merge mai departe”, a afirmat el.

Citeşte şi Marcel Ciolacu a refuzat să spună dacă PSD îl susţine pe Nicolae Ciucă ca premier: „Credeam că liberalii îl propun pe Rafila”


loading...
Partenerii noștri