Florin Iordache rămâne preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor până la alegerile parlamentare

Florin Iordache rămâne preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor până la alegerile parlamentare din toamnă, au decis social-democraţii în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

14 iun. 2016, 10:17
Florin Iordache rămâne preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor până la alegerile parlamentare

Victor Ponta a declarat că preşedintele PSD Liviu Dragnea a hotărât să păstreze interimatul la şefia Camerei Deputaţilor până în toamnă. Astfel, Florin Iordache va ocupa funcţia de preşedinte interimar al Camerei până la alegerile parlamentare.

Iniţial, s-a vehiculat că Liviu Dragnea şi apropiaţii săi din PSD ar fi decis ca şeful de la deputaţi să fie Rovana Plumb. Asta, în condiţiile în care Victor Ponta a anunţat clar că vrea această funcţie şi a început un război deschis nu şeful partidului.

Citeşte şi Dragnea, despre şefia Camerei: Această funcţie are acum valoare zero. Mie mi-ar fi ruşine să ocup funcţia asta

Victor Ponta a declarat că îşi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor doar dacă are susţinerea preşedintelui PSD Liviu Dragnea, în caz contrar intenţionând să renunţe, pentru a nu provoca tensiuni în partid. „Îmi pare rău dacă vă stric vreo ştire. Eu nu m-am trezit niciodată că vreau funcţii, că am avut. În campanie, şi domnul Dragnea şi colegii mei mi-au zis să mă implic şi m-am implicat, mi-au zis că ar fi bine să fiu la Cameră (n.r. – preşedinte al Camerei) şi am zis «bine, de acord». Acum este foarte simplu: dacă domnul Dragnea mă susţine, candidez la Cameră, dacă nu mă susţine, nu candidez, că nu vreau să ne certăm în PSD. Pune domnia sa pe cine crede că e mai bun. Nu e niciun conflict. Mă susţine, mă duc, nu mă susţine nu mă duc„, a declarat Victor Ponta, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a lăsat să planeze misterul în privinţa propunerii PSD pentru şefia Camerei Deputaţilor. „O să le fac o propunere pe care sigur or s-o accepte„, a spus Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului, pentru a decide cine îl va înlocui pe Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor.

Victor Ponta a anunţat luni că se va autopropune în cadrul şedinţei ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care, potrivit unor surse News.ro, preşedintele PSD Liviu Dragnea nu l-ar dori în această funcţie.

Întrebat dacă Liviu Dragnea îl susţine, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu el de o lună şi jumătate şi va vedea la vot.