Dezvăluiri EXPLOZIVE: Hitler NU a vrut să îi EXTERMINE pe evrei. Un lider religios palestinian l-a influenţat

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat un fost lider religios palestinian din anii '40 pentru ideea exterminării evreilor în Germania nazistă, atrăgându-și astfel criticile opoziției israeliene și ale palestinienilor.

21 oct. 2015, 10:47
Dezvăluiri EXPLOZIVE: Hitler NU a vrut să îi EXTERMINE pe evrei. Un lider religios palestinian l-a influenţat

‘Hitler nu voia să-i extermine pe evrei la acea vreme, el dorea să-i expulzeze’, a declarat marți Netanyahu, cu ocazia Congresului Mondial Evreiesc organizat la Ierusalim.

Netanyahu l-a învinovățit pe Haj Amin al-Husseini, un fost muftiu controversat al Ierusalimului, care s-a deplasat la Berlin în 1941 și s-a întâlnit cu liderul nazist Adolf Hitler. ‘El a avut un rol central în încurajarea soluției finale’, a acuzat șeful guvernului israelian.

Partea palestiniană a reacționat imediat. ‘Netanyahu îi urăște atât de mult pe palestinieni încât este dispus să îl absolve pe Hitler de uciderea a 6 milioane de evrei’, a comentat miercuri negociatorul-șef palestinian, Saeb Erekat.

Citeşte şi Adolf Hitler suferea de paranoia când a lansat teza „soluţiei finale”

La rândul său, liderul Partidului Laburist și al opoziției israeliene, Isaac Herzog, a estimat că afirmațiile lui Netanyahu reprezintă o ‘distorsionare istorică periculoasă’, și i-a cerut șefului executivului israelian să revină asupra declarațiilor respective întrucât ele minimizează Holocaustul, nazismul și flagelul urii din cauza căruia evreii au avut de suferit.

Herzog a adăugat că, potrivit consemnărilor istorice, planul lui Hitler de exterminare a evreilor fusese deja elaborat cu câțiva ani înainte ca Al-Husseini să-l întâlnească pe liderul Germaniei naziste.

Haj Amin al-Husseini a murit în exil la Cairo, în anul 1974.