Dezvăluiri EXPLOZIVE: Un nou SNOWDEN divulgă secretele dronelor ucigaşe folosite de SUA

Publicaţia The Intercept a publicat un raport, joi, despre programul secret al dronelor , folosind ca sursă informaţiile secrete furnizate de un "nou Snowden".

15 oct. 2015, 21:04

Noul raport a fost denumit „Dosarele Dronelor” şi oferă detalii despre misiunile americane militare gen „prinde-l sau ucide-l” din perioada 2011-2013, perioadă în care dronele erau folosite din plin la tot felul de acţiuni, mai ales în cele de spionaj şi luptă.

The Intercept a obţinut o colecţie secretă de documente guvernamentale pe acest subiect de la un membru al serviciilor de spionaj, ce dezvăluie misiunile dronelor americane, aşa-numitele „kill lists” – liste cu persoane care trebuie lichidate – precum şi succesele şi eşecurile misiunilor speciale americane. Toate aceste documente au fost clasificate.

Citeşte şi Snowden: Servicii secrete controlează de la distanţă telefoanele mobile şi tot ce se petrece în jurul nostru

Sursa care a dezvăluit documentele a făcut acest lucru pentru că este convinsă că astfel americanii ar putea înţelege procesul prin care unele persoane sunt selectate pentru a fi puse pe „listele morţii” şi, ulterior, asasinate.

Concluzia raportului este că programul dronelor a fost greşit de la bun început. Programul s-a desfăşurat în Yemen, Afganistan şi Somalia.