Dezvăluiri fără precedent despre Mircea Negulescu. Un om de afaceri demască ABUZURILE procurorului VIDEO

Omul de afaceri prahovean Nicolae Onea a dezvăluit la România TV detalii despre abuzurile procurorului DNA Mircea Negulescu.

18 feb. 2017, 17:21
Dezvăluiri fără precedent despre Mircea Negulescu. Un om de afaceri demască ABUZURILE procurorului VIDEO

Omul de afaceri Nicolae Onea a subliniat la România TV că încă din 2014 a sesizat abuzurile procurorului Negulescu.

„Pe 17 octombrie am avut o perchezitie acasă şi la firmă, anul trecut în 2013, de la Parchetul de pe lângă curtea de Apel. Avocatul m-a sfătuit să merg la Parchet să dau declaraţie de bună voie, apoi să merg la DNA să fac denunţ că am avut relaţii contractuale. Am făcut denunţ prin noiembrie. Până pe 15 ianuarie nu s-a întâmplat nimic, pe 15 m-am trezit cu poliţia şi mascaţii ca să merg la Parchetul Curţii de Apel. Am ajuns la 6 dimineaţa pe la 9 a ajuns domnul procuror Negulescu, ne-a chemat, eram mai mulţi, pe unii îi ştiam, nu pe toţi.

Citeşte şi: Procurorul Mircea Negulescu şi-a depus demisia din magistratură

Prima audiere a început la 9 seara, între timp Negulescu se plimba cu ţigara aprinsă pe hol, se lega de mine, că la mine o să vină moşu mai târziu, cu 29 de zile! Lucruri la mişto. L-am întrebat dacă are ceva cu mine, mi-a zis dă-te dreacu, că am! de faţă cu totţi, erau şi avocaţii

Mă cheamă la ora 21, intru, zice: lasă-l să scrie dracu ce vrea că tot 29 de zile îl aşteaptă! Nu ştiu de unde ştia de 29 de zile, procurorii dau 24 de ore!”, relata omul de afaceri.

„Am discutat cu Răzvan Alexe, mi-a spus că procurorul Negulescu i-a promis că mă va aresta şi mă va aduce acolo în aceeaşi cameră. Răzvan Alexe mi-a spus că ştie de la procuror că dacă nu-mi văd de treabă îmi va aresta şi soţia. Am stat 2 luni la arest la Poliţia Câmpina, nu m-a chemat nimeni. La insistenţa unor avocaţi, după 2 luni, m-a chemat şi pe mine, mi-a zis să dau declaraţie. Am dat, a zis că nu e bine, înapoi la dubă! Procurorul Negulescu transmitea prin oameni care mergeau la parchet, angajaţi ai firmei, să-i spună soţiei că eu am amante. Si da, i-au transmis. Nu ave alegătură, cu ancheta, asta e ancheta lui penală. Voia să-mi facă rău!”, puncta Nicolae Onea.

„E de notorietate că Negulescu e bun prieten cu Stanciu George. Calotă şi Stanciu aveau interes să-mi distrugă afacerea, au reuşit. După ce s-a aflat că am dosar, nu am mai primit nici o lucrare”.

Procurorul Negulescu, scos pe uşa din dos din magistratură

Procurorul Mircea Negulescu a transmis, vineri seara, Consiliului Superior al Magistraturii demisia din magistratură, au declarat surse judiciare. 

Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare în cazul procurorului Mircea Negulescu, inspectorii judiciari propunând suspendarea din funcție a acestuia până la finalizarea procedurii, a comunicat, vineri, Compartimentul de informare publică al IJ.

„La 15.02.2017 Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. Ulterior au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor”, arată sursa citată.

De asemenea, a fost înaintată Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a magistratului până la finalizarea procedurii disciplinare, mai precizează sursa menționată.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii din cadrul DNA Ploiești care instrumentează dosarul Ponta-Ghiță-Blair, a cerut, miercuri, încetarea activității în cadrul DNA. Ulterior, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activității în cadrul Serviciului Teritorial Ploiești al DNA și continuare a activității la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.