Dezvăluiri în premieră în cazul dublei sinucideri de la Iaşi! Ce a făcut Bogdan Maleon în noaptea tragediei

Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Petru Maleon, şi soţia sa, au fost găsiţi morţi în locuinţa lor, în prima zi de Crăciun. Prietenii acestora au făcut dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia celor doi.

30 dec. 2017, 10:04
Dezvăluiri în premieră în cazul dublei sinucideri de la Iaşi! Ce a făcut Bogdan Maleon în noaptea tragediei

Directorul care s-a sinucis la câteva ore după soţia sa ar fi plecat de acasă mult timp în noaptea tragediei. Cel puţin asta susţine cel mai bun prieten al victimelor.

Profesorul Cristian Ploscaru, un apropiat al lui Bogdan Petru Maleon, a rupt tacerea si a vorbit despre ajunsurile si neajunsurile din viata cuplului care a decis sa isi incheie socotelile pe lumea asta. Acesta a vorbit despre problemele financiare cu care s-a confruntat Bogdan Petru, dar si despre scopurile pe care acesta le avea. Cu toate acestea, el crede ca nimic nu l-ar fi putut impinge pe acesta catre un gest extrem.

„Eu cred ca a fost plecat de acasa in acea noapte pentru ca, dupa cum a spus colegul meu Liviu Pilat, usa era descuiata. Si atunci, ideea ca usa sa fi ramas descuiata mi se pare greu de acceptat pentru ca sunt colindatori, poate sa intre cineva in casa si trebuie sa iti iei aceasta masura de siguranta. Dar daca el a plecat, in urma unei discutii, nu cred ca a plecat cu masina, putea merge la un bar in cartier, unde sa se linisteasca. Putea sa se plimbe pentru a se calma sau putea sa mearga sa bea ceva si sa fumeze doua tigari pentru a se linisti. Eu inclin sa cred ca el a plecat, dar nu pot sa am o certitudine”, a spus profesorul Ploscaru.

Noi detalii despre tragedia soţilor din Iaşi. Anda şi Bogdan s-au sinucis când împodobeau bradul

„Am fost foarte apropiati pana prin 2014, am petrecut mult timp impreuna. El era un tip coerent si eficient, era un om care nu avea odihna. Mereu trebuia sa fie implicat in ceva, atat in plan profesional, cat si in plan personal. Dat fiind faptul ca veniturile noastre, la Facultatea de Istorie, nu sunt asa de mari, facem totul prin eforturi considerabile si prin multe credite. Exact aceasta era si situatia lui Bogdan Maleon. Tot ceea ce a construit in plan personal s-a facut prin mult efort si fiind mereu dator. Adica facand credite la banci, care se vad in declaratia sa de avere. Asa si-a construit casa, masinile si le-a cumparat asa. Pentru a-si termina de construit casa el a trebuit sa vanda o masina, el avand o masina Skoda Octavia, pe care o cumparase doar cu un an de zile inainte. El statea intr-un bloc ANL, al Primariei. In momentul in care a achizitionat teren pentru casa, a trebuit intr-un anumit termen sa predea apartamentul pentru ca nu se mai incadra din punct de vedere legal. Atunci a fost grabit sa termine casa, ceea ce evident a condus la o anumita presiune. El avea aceasta abilitate de a se descarca de presiune, de face mereu un plan lucid. Era un foarte bun strateg in sensul in care intelegea bine incercarile vietii, relatiile cu oamenii si era un foarte fin cunoscator de oameni. Gasea mereu solutii pentru a depasi impasurile. Cred ca un consum nervos interior era inevitabil. Nu era in situatia de a fi intr-o criza financiara. In prima parte a anului 2013 am trecut si eu, si el printr-o perioada delicata, cand Guvernul Ponta a taiat finantarile unor proiecte de cercetare pe care noi le aveam, le-a taiat dramatic. Si el, si eu ne plateam datoriile la banci din ceea ce castigam la universitate, nu aveam alta sursa de venit. Dar asta a fost cu multa vreme in urma. Bogdan se echilibrase, avea o viata de om normal. Nu avea probleme financiare, dar nici nu avea o stare financiara deosebita. Traia ca un om normal, cu obligatiile firesti pentru un om normal. Nu opulenta era ceea ce il preocupa pe el, ci dorinta de a lasa ceva in urma. Nu investea in lucruri inutile sau in lucruri mai sus decat nevoile normale ale vietii. Si-a achizitionat un Mercedes dintr-un singur motiv, pentru ca a aparut la o oferta foarte buna. Avea 55.000 de lei stransi si a hotarat sa faca un efort mai mare pentru o masina care cu siguranta are alte calitati. Si casa poate pare mare, dar la interior era o casa obisnuita, cu facilitatile obisnuite”, povesteste profesorul Cristian Ploscaru, prieten apropiat cu Bogdan Petru Maleon.

Se pare ca Bogdan Petru Maleon a trecut prin momente dificile atunci cand si-a pierdut parintii. Mama acestuia a decedat in anul 2012, fiind grav bolnava, iar tatal lui a decedat la doar un an distanta. Fiind singur la parinti, acesta s-a ingrijit de starea de sanatate a parintilor pana in ultimul moment. Pierderea lor a fost un hop greu de depasit pentru Bogdan Maleon, fiindu-i greu sa ramana fara rude de gradul intai. Astfel, el s-a refugiat in povestea de dragoste pe care o traia alaturi de Anda.

„Mama lui a murit in 2012, in august, septembrie sau octombrie. Mama lui era destul de bolnava, iar el era cel care o ingrijise. Tatal lui a murit la un an de zile, in 2013. Neavand frati, lucrul acesta l-a afectat mai mult decat a lasat sa se vada. L-a afectat faptul ca a ramas fara rude de gradul intai. A fost un moment de presiune in plus, dar nu are legatura cu ce s-a intamplat. Daca avea prietenul meu un mic defect, era acela ca ardea etapele, nu avea mereu rabdare cu propria constructie de viata. Nu isi ingaduia ragazuri, am avut multe polemici pe tema asta. Astfel s-a acumulat o presiune, dar nu vad sa aiba legatura cu ceea ce s-a intamplat. Ei aveau o viata foarte frumoasa. Parea fericit, implinit cu casnicia pe care o are. Pe sotia lui nu o cunosc prea bine, mai mult ne intalneam doar noi doi. El spunea mai putine lucruri legate de viata lui sau de relatie”, mai povesteste Cristian Ploscaru.

Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Maleon (42 de ani), şi soţia sa (38 de ani) au fost găsiţi morţi în casă luni, fiind descoperiţi de către un prieten care venise să vadă de ce nu au ajuns la masa de Crăciun. Vecinii susţineau că bărbatul ar fi fost găsit spânzurat, iar femeia era întinsă pe jos, iar prima ipoteză a anchetatorilor era că Bogdan Maleon şi-ar fi ucis soţia, apoi s-ar fi sinucis.

Sursa: bzi.ro