Dezvăluiri incendiare: Omar Hayssam a încercat să fugă din Siria, moment în care a fost prins

Publicat: Sâmbătă, 20 Iulie 2013 09:37 // Actualizat: Sâmbătă, 20 Iulie 2013 09:38 // Sursa: RTV.net

Dezvăluiri incendiare la România TV despre aducerea lui Omar Hayssam în ţară. Teroristul ar fi vrut să fugă din Siria, moment în care ar fi fost capturat. Aceasta ar fi una dintre variantele divulgate în emisiunea" România în 60 de minute".

Foto: agerpres.ro

Aducerea lui Omar Hayssam în România s-a făcut printr-o operaţiune atipică, după ce serviciile secrete din Siria l-au supravegheat permanent timp de 7 ani.

"Primul scenariu: se spune ca Omar Hayssam a încercat să fugă de pe teritoriul Siriei (...) În acel moment ar fi fost capturat si predat (...) Al doilea: Omar Hayssam a încercat să fugă din Siria şi a fost capturat de rebelii sirieni", a spus moderatoarea emisiunii, Sorina Matei.

Ovidiu Ohanesian, unul din jurnaliştii răpiţi în IRAQ în 2005, susţine că a fost înţelegere din care au avut de câştigat Traian Băsescu şi preşedintele Siriei.

"Dacă tot au putut să predea un terorist internaţional judecat şi condamnat în altă ţară, de ce să nu o facă? A fost o chestie la mica înţelegere din care au avut toţi de câstigat. Şi Băsescu şi Assad", a spus Ohanesian.

Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a intervenit în emisiune să facă lumină după o declaraţie uluitoare a preşedintelui statului.  "Cum să vă spun când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat", a spus vineri Traian Băsescu. Iulian Chifu a precizat că preşedintele răspundea, de fapt, la întrebare din sală.

"A fost o întrebare venită din sală şi a fost un răspuns cu o întrebare. "Cum sa spui aşa ceva?" nu înseamnă o afirmaţie", a precizat Chifu.

În urmă cu şapte ani, imediat după fuga lui Omar Hayssam din ţară au căzut capete importante. Şeful Serviciului de Informaţii Externe, Gheorghe Fulga şi-a dat demisia în iulie 2006 ca urmare a dispariţiei lui Omar Hayssam. La fel au procedat imediat şi Radu Timofte, directorul Serviciului Român de Informaţii şi directorul DGIPI, Virgil Ardelean.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 aug 00:01
...aducerea lui Omar Hayssam în ţară. Teroristul ar fi vrut să fugă din Siria, moment în care ar fi fost capturat. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
20 iul 19:27
...aducerea lui Omar Hayssam în ţară. Teroristul ar fi vrut să fugă din Siria, moment în care ar fi fost capturat. Citește mai departe…

...
20 iul 12:13
...imediat şi Radu Timofte, directorul Serviciului Român de Informaţii şi directorul DGIPI, Virgil Ardelean. Sursa : RTV.NET ...
20 iul 12:09
...Radu Timofte, directorul Serviciului Român de Informaţii şi directorul DGIPI, Virgil Ardelean. Source Article from http://www.rtv.net/dezvaluiri-incendiare-omar-hayssam-a-incercat-sa-fuga-din-siria-moment-in-care-a-fost-prins_90032.htmlDezvăluiri incendiare: Omar Hayssam a încercat să fugă din...
20 iul 09:47
...aducerea lui Omar Hayssam în ţară. Teroristul ar fi vrut să fugă din Siria, moment în care ar fi fost capturat. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Dezvăluiri incendiare: Omar Hayssam a încercat să fugă din Siria, moment în care a fost prins la...
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H