Dezvăluiri incredibile din pandemie făcute de Rafila. Cine a decis închiderea şcolilor

Rafila susţine că nu a fost de acord cu decizia de închidere a şcolilor în martie 2020: "În comitetul tehnico-ştiinţific care lua deciziile majoritatea nu erau medici, ci militari".

29 apr. 2022, 23:24
Dezvăluiri incredibile din pandemie făcute de Rafila. Cine a decis închiderea şcolilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că nu a fost de acord cu decizia de închidere a şcolilor în martie 2020, când în România erau foarte puţine cazuri de COVID-19, menţionând că în comitetul tehnico-ştiinţific majoritatea care lua decizii nu era formată din medici, ci din militari.

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri, la Antena 3, dacă în pandemie au fost luate decizii doar pentru că aşa s-a dorit şi nu erau neapărat necesare?

Noi reguli în şcoli după renunţarea la starea de alertă COVID. Când şi cum se pot SUSPENDA cursurile

“Sunt mai multe astfel de situaţii. Tot timpul noi facem referire la o situaţie pe care la început nu o cunoşteam, nu ştiam amănunte despre boală, cum evoluează, cum se previne, când umblau toţi îmbrăcaţi în spitale în nişte costume de cosmonaut actual. A trecut timpul, boala a devenit mai uşoară.  A fost însă o decizie şi vă dau un exemplu cu care eu nu am fost de acord cu toate că eram şi membru într-un aşa zis comitet tehnico-ştiinţific de sprijin al celor care luau decizii în acel moment şi eu m-am opus vehement. A fost decizia închiderii şcolilor în martie 2020, când la un număr foarte mic de cazuri, erau 100 sau 200 de cazuri, s-a luat decizia închiderii şcolilor pentru o lungă perioadă”, a transmis Alexandru Rafila.

El consideră că aceasta a fost o decizie greşită.  “Viaţa a demonstrat şi nu numai în România că a fost o decizie greşită, care a afectat şi probabil că va afecta şi în continuare modul de dezvoltare şi de evoluţie al copiilor, care au fost frustraţi nu numai de accesul la învăţătur,  ci au fost frustraţi de accesul la viaţa lor normală, la interacţiunea cu colegii, la interacţiunea cu profesorii. Sunt de acord că şcolile se pot închide secvenţial într-un moment de creştere exponenţială să opreşti creşterea”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Noile reguli de funcţionare în școli și universități, după renunţarea la starea de alertă COVID. Revine învătământul hibrid. Ce se întâmplă cu cadrele didactice cu vulnerabilităţi

El a mai afirmat că în acel comitet tehnico-ştiinţific decizia nu erau luate de medici, ci de militari.

“În acest comitet tehnico ştiinţific care lua deciziile şi care cred că mai este şi astăzi, dar nu s-a mai întrunit de foarte mult timp cred, majoritatea celor care luau decizii nu erau medici. (…) Majoritatea celor care erau acolo erau militari. Erau aproape oameni absolut ok, nu am nici o problemă, dar dacă discuţi de o problemă medicală în principiu deciziile trebuie luate pe baza recomandărilor celor care sunt sunt de meserie şi care fac lucrul acesta”, a explicat Alexandru Rafila.


loading...
Partenerii noștri