Dezvăluiri scandaloase la Casa Albă: Fiica şi ginerele lui Trump au primit ilegal autorizări de securitate

Tricia Newbold i-a informat pe democraţii din Congresul SUA că iniţial zeci de oficiali din administraţia de la Washington nu au primit autorizări de securitate, din cauza îndoielilor privind influenţele străine asupra lor, conflictele de interese, acţiunile necorespunzătoare, infracţiunile, problemele financiare şi abuzul de droguri. Ea a susţinut că fostul director pentru securitatea personalului de la Casa Albă, Carl Kline, a decis personal să treacă peste obiecţiunile unor oficiali de carieră în două cazuri.

02 apr. 2019, 06:50
Dezvăluiri scandaloase la Casa Albă: Fiica şi ginerele lui Trump au primit ilegal autorizări de securitate

Afirmaţiile celei care şi-a asumat rolul de avertizor de integritate au fost comunicate preşedinţiei printr-o scrisoare trimisă luni la Casa Albă de congresmanul Elijah Cummings, preşedintele comisiei pentru supraveghere a Camerei Reprezentanţilor. El a citat din declaraţia făcută de Newbold comisiei: „Nu mi-aş face un serviciu mie însămi, ţării mele sau copiilor mei dacă aş rămâne pasivă, ştiind că problemele pe care le avem pot afecta securitatea naţională. Simt că în momentul de faţă este ultima mea speranţă să readuc într-adevăr integritatea în administraţia noastră”, potrivit Agerpres.

Cummings a anunţat că intenţionează să îl citeze pe Kline în faţa comisiei pe care o conduce şi a avertizat că vor fi emise şi alte citaţii, dacă preşedinţia SUA nu pune la dispoziţie documentele solicitate.

În scrisoare, congresmanul se referă la trei „oficiali de rang înalt de la Casa Albă”, nenominalizaţi, despre cazurile cărora Newbold a dat anumite detalii.

Reuters a obţinut din două surse care cunosc informaţiile intrate în posesia comisiei de supraveghere confirmarea că doi dintre cei trei sunt Ivanka Trump şi Jared Kushner, informează Agerpres.

Întrebat despre dezvăluirile făcute de Newbold, Kushner a declarat, într-un interviu pentru Fox News, că s-a supus mai multor anchete şi că şi-a dezvăluit toate activele Biroului pentru Etica Guvernului, iar ulterior a respectat toate instrucţiunile acestui organism privind activele şi interesele la care trebuie să renunţe.

Casa Albă nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta acuzaţiile.

Jim Jordan, congresmanul republican cu rangul cel mai înalt în comisia condusă de Cummings, a calificat scrisoarea acestuia drept „un atac părtinitor” folosit ca „pretext pentru a-şi băga nasul în dosarele personale ale unor funcţionari publici devotaţi”.