Dezvăluiri ŞOC ale unui străin care a jucat în Liga I. „La Bucureşti mi-au pus cătuşe şi m-au trimis în Italia!”

Jonathan McKain, care a strâns şi 16 selecţii la prima reprezentativă a Australiei, a povestit pentru FourFourTwo una dintre cele mai ciudate experienţe de care a avut parte în perioada în care a jucat în România.

10 apr. 2017, 09:43
Dezvăluiri ŞOC ale unui străin care a jucat în Liga I. „La Bucureşti mi-au pus cătuşe şi m-au trimis în Italia!”

Jonathan McKain a evoluat pentru FC Naţional şi Poli Timişoara, timp de cinci ani.

Pe 24 august 2003, FC Naţional a mers în Italia pentru a disputa o partidă amicală cu AC Milan. La întoarcerea de la Cesena, australianul a fost primit cu cătuşe pe aeroport. McKain spune că Dinamo le-a cerut poliţiştilor să-i pună cătuşele şi să-l trimită înapoi în Italia chiar dacă avea toate actele în regulă. Motivul? Conducerea celor de la Dinamo nu s-a înţeles cu oficialii lui FC Naţional în vederea unui transfer.

„Dinamo voia să mă transfere. Am avut de jucat un amical cu AC Milan. Când am revenit la Bucureşti, mi s-au pus cătuşe şi am fost trimis înapoi în Italia. Mai târziu am aflat că poliţia de la Dinamo a plătit câţiva oameni pentru a-i opri pe băieţii noştri. Naţional refuzase ofertele pentru noi. Acum îmi vine să râd când îmi amintesc, dar ce experienţă a fost aia!”, a declarat McKain pentur FourFourTwo.