Dezvăluiri ŞOCANTE despre atentatele din Paris: Dacă mişcă cineva, îl omor. Ne-aţi făcut asta, vă vom face asta

Cotidianul Le Figaro a dezvăluit noi informaţii despre atentatele teroriste din Paris. Recentele  informaţii au la bază concluziile anchetei desfăşurate de autorităţile franceze, între care Brigada Criminală din Paris şi Direcţia Generală de Securitate Internă (DGSI).

29 dec. 2015, 09:44

Anchetatorii au cules informaţii despre teribilele atentate care au lovit Franţa a doua oară, după primele atacuri teroriste care au vizat, la începutul lunii ianuarie, redacţia săptămânalului de caricatură, Charlie Hebdo. Acum, anchetatorii au aflat informaţii noi mai ales din mărturiile făcute de cei care au supravieţuit atentatelor din funesta seară de vineri, 13 noiembrie 2015.

Potrivit anchetei, teroristul Bilal Hadi a încercat de patru ori să intre pe Stade de France pentru a comite un atentat sinucigaş cu cât mai multe victime. Nu a reuşit, dar s-a aruncat în aer puţin mai târziu, în apropierea unui fast-food, fără a face însă victime.

Citeşte şi Poliţia belgiană a arestat două persoane care puneau la cale atentate teroriste

La rândul lui, Salah Abdeslam a fost văzut pe State de France. Un membru al serviciilor de securitate a relatat că Abdeslam reuşise să intre în incinta stadionului pe la Poarta N, între orele 20:30 şi 20:45. El şi încă doi terorişti „şuşoteau în arabă”, dar nu se ştie despre ce vorbeau. Nu se ştie cu exactitate nici ce rol ar fi urmat să joace în acelel momente Abdeslam – cel mai căutat suspect terorist din Europa.

În ceea ce priveşte carnagiul de la teatrul Bataclan, s-a aflat că unele victime au fost folosite de către terorişti ca scuturi umane, plasate în faţa porţilor şi a ferestrelor sălii de spectacole. „Dacă mişcă cineva, îl omor. Veţi plăti cu toţii pentru Siria şi Irak. Noi nu suntem în Siria, dar acţionăm aici. Voi ne-aţi făcut asta, şi noi noi vă vom face asta!”, striga un terorist care luase ostatici.

Citeşte şi Un fost jihadist avertizează: Statul Islamic pregăteşte ATENTATE SIMULTANE în Europa

Se pare că artiştii grupului american „Eagles of Death Metal” ar fi fost vizat în mod special de către teroriştii comandoului format din Omar Mostefai, Samy Amimour şi Foued Mohamed-Aggad.

Nu în ultimul rând, ancheta a mai scos la iveală faptul că, în cursul atacurilor asupra teraselor pariziene, într-un interval de aproximativ 20 de minute (între 21:20 şi 21:40) s-au tras peste 400 de focuri de armă.