Dezvăluiri şocante făcute de Emma Răducanu. „Tatăl meu m-a forţat să joc tenis. Nu aveam voie să am un iubit, nu puteam să ies cu prietenele”

Emma Răducanu a cucerit inimile fanilor de tenis cu victoria sa spectaculoasă la US Open 2021, dar în spatele triumfului său se ascund povestea unei copilării presate și controlate de un tată autoritar. Într-un interviu recent, britanică a dezvăluit lupta sa cu presiunea și restricțiile impuse de părinții săi, care au fost principalii factori în formarea carierei sale în tenis.
Filip Stan
11 iun. 2024, 12:44
Dezvăluiri şocante făcute de Emma Răducanu.
Dezvăluiri şocante făcute de Emma Răducanu. "Tatăl meu m-a forţat să joc tenis. Nu aveam voie să am un iubit, nu puteam să ies cu prietenele"

Dezvăluiri şocante făcute de Emma Răducanu. Fiica unui tată român și a unei mame chineze, Emma Răducanu a mărturisit că a fost obligată să își dedice viața tenisului încă de la o vârstă fragedă. Controlată de părinți în fiecare aspect al carierei sale, de la alegerea antrenorilor până la interdicția de a avea relații romantice sau de a socializa cu prietenele, tânăra sportivă a recunoscut că aceste presiuni au fost dificile, dar au contribuit la formarea ei ca persoană și jucătoare de tenis.

„La început, tatăl meu m-a obligat să mă apuc de tenis. Nu mi-a plăcut, dar apoi, pe măsură ce am crescut și tenisul a devenit o prioritate, m-am forțat. Parinții mei sunt atât de insistenți. Când eram mai mică, erau chiar mai mult decât acum. Au ajuns la un punct în care îmi spun ce cred ei că este mai bine, dar își dau seama în cele din urmă că, cu cât insistă mai mult, cu atât mai mult mă voi împotrivi. Am văzut oameni grozavi cu care jucam la juniori care aveau părinți mult mai îngăduitori, care spuneau: „Nu-i nimic dacă pierzi!”, iar acei jucători nu mai joacă tenis, așa că nu dau vina pe părinții mei pentru asta”,a  spus Emma Răducanu pentru The Times.

Citeşte şi: Simona Halep a sărbătorit cu Darren Cahill după ce elevul lui, Jannik Sinner, a ajuns noul lider ATP

Cu toate că a simțit resentimente față de presiunea și controlul exercitat de părinți, sportiva a recunoscut că aceste experiențe au fost esențiale în formarea sa și în dezvoltarea rezistenței și încrederii în sine. Cu o carieră marcată de înfrângeri și succese, Emma Răducanu a demonstrat că este o luptătoare determinată să își urmeze visurile, indiferent de obstacolele întâmpinate.

„Părinții mei se opuneau ferm ideii de a avea iubiți, credeau că este împotriva pregătirii mele. Nu aveam voie nici măcar să ies cu prietenele mele. Eram plină de resentimente. Dar asta m-a făcut să fiu foarte încrezătoare și să mă simt foarte bine în propria mea companie, ceea ce este, de asemenea, un mare punct forte. Am fost foarte norocoasă să fiu crescută în acest mod. M-am confruntat cu o mulțime de provocări, dar mama mi-a insuflat de mică rezistența, iar aceasta este probabil cea mai mare calitate a mea, indiferent cât de rău merg lucrurile. Îmi amintesc toate momentele din trecut în care m-am simțit foarte deprimată sau tristă, iar faptul că știu că am ieșit din ele îmi dă încredere, face ca acele victorii să fie mult mai dulci. Dacă ar fi avut parte de o călătorie ușoară, nu ar fi însemnat atât de mult. Cred că este o nebunie ceea ce fac jucătorii de tenis. Trecem prin toată această durere și suferință doar pentru 30 de secunde la final, dacă câștigăm. Este masochism într-un fel, dar merită din plin”, a mai spus Emma Răducanu, citată de puntodebreak.com.

Emma Răducanu ocupă locul 209 în clasamentul WTA şi a fost cel mai sus pe locul 10, pe 11 iulie 2022. În 2024, britanica a înregistrat 9 victorii și 7 înfrângeri.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!