DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Sute de soldaţi germani au legături cu extrema-dreaptă

Ministerul german al Apărării a confirmat vineri că serviciul său secret (MAD) a deschis 391 de investigații pentru tot atâția soldați bănuiți de legături cu extrema-dreaptă, iar de la începutul anului trei au fost excluși din armată din acest motiv.

29 sept. 2017, 14:23
DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Sute de soldaţi germani au legături cu extrema-dreaptă

Un purtător de cuvânt a precizat că din cele 391 de anchete, 286 au fost inițiate anul acesta.

Printre cei trei soldați excluși din armată se numără și Franco A., arestat în aprilie după ce s-a descoperit că a reușit să se înregistreze ca refugiat sirian, cu intenția probabilă de a comite de atacuri contra migranților.

Ceilalți doi erau membri ai Partidului Național-Democrat German (NPD), formațiunea politică pe care autoritățile au încercat să o scoată de două ori în afara legii din cauza legăturilor ei cu grupuscule neonaziste, informează Agerpres.

Citeşte şi Alternativa pentru Germania riscă să îşi piardă membrii din cauza virajului formaţiunii spre extrema-dreaptă

Arestarea lui Franco A. a determinat Ministerul Apărării să inițieze o anchetă extinsă în unitățile militare pentru a identifica orice caz suspect, demers în cadrul căruia au fost analizați 3.220 de soldați.

Formațiunea de stânga radicală Die Linke a inițiat o interpelare parlamentară pe acest subiect. Deputata Ulla Jelpke, membră a acestui partid, a avertizat că prezența simpatizanților extremei-drepte în rândurile armatei este ‘o bombă cu ceas’ și că o simplă suspiciune trebuie să fie suficientă pentru a nu le pune acestora arme în mână până la clarificarea fiecărui caz.