Dezvăluiri surpriză. O importantă persoană publică este acuzată că şi-a falsificat diploma de studii

Confruntat de-a lungul vremii cu o serie de acuzaţii precum luare de mită sau cercetat de Agenţia Naţională de Integritate, un important lider de sindicat este acuzat acum de procurori că şi-ar fi falsificat diploma de studii care atestă că a absolvit facultatea.

13 sept. 2013, 09:55

Liderul de sindicat Vasile Marica trebuie să facă faţă unei acuzaţii extrem de serioase, care îl aduc în faţa judecătorilor.

Potrivit site-ului pefata.ro, preşedintele sindicatului Sed Lex este cercetat de procurori pentru infracţiunea de fals, aceştia verificând dacă Marica a frecventat sau nu cursurile Facultăţii de Inginerie şi Management Agroturistic, din cadrul Universităţii Bioterra.

Procurorii au decis recent redeschiderea cazului, deşi iniţial au dispus neînceperea urmăririi penale, iar acum vor să afle dacă Vasile Marica a susţinut şi absolvit examenul de licenţă, aşa cum pretinde, în anul 1999.

Decizia procurorilor se bazează în principal pe faptul că până acum nu s-a depus la dosar nici originalul şi nici măcar o copie certificată legal a diplomei care să dovedească absolvirea examenului de licenţă susţinut în sesiunea 1999, în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară – Facultatea de Agricultură.