Dezvăluiri uluitoare în cazul fraţilor Cămătaru. Vezi de ce au ajuns din nou în arest

Dezvăluiri despre adevăratul motiv pentru care cei mai temuţi interlopi au ajuns din nou în arest. Nuţu şi Sile Cămătaru acuză o conspiraţie a anchetatorilor, dar vorbesc şi despre o reglare de conturi a unor duşmani mai vechi din puşcărie.

31 aug. 2015, 07:03
Dezvăluiri uluitoare în cazul fraţilor Cămătaru. Vezi de ce au ajuns din nou în arest

Fraţii Ion şi Vasile Balint, zişi Nuţu şi Sile Cămătaru au fost arestaţi, sâmbătă seara, după altercaţia ce a avut loc joi la Curtea de Apel Bucureşti, unde aceştia erau judecaţi. Persoanele reținute sunt acuzate de tulburarea liniştii publice, lovire și alte violenţe.

Ambulanţa, chemată de urgenţă la procesul fraţilor Cămătaru. Sile a avut nevoie de îngrijiri medicale

Înainte de sentinţă, Nuţu Cămătaru a declarat că este nevinovat şi că tot scandalul de la Curtea de Apel a fost înscenat.

„Neintelegerile au început din celulă. De când Robert s-a bătut pentru prima oară cu Dan Chiraş, pe urmă s-a bătut cu Aticu şi pe urmă a luat-o aşa uşor, uşor mai sus. Omul este bolnav cu capul. Nu am nimic cu el, nu vreau nimic de la el, vreua decat sa spuna adevarul si sa ne lase in pace. La puşcărie noi am fost toţi închişi într-o cameră. Şi i-a dat cu piciorul şi ăsta na, s-a ridicat să îl ia şi m-am băgat între ei. Şi l-a lăsat şi după 5 mine a vrut să îi bage furculiţa în ochi. Şi acum vine să dea declaraţii că a fost bătut? De două ori l-am văzut când a dat în ăla şi nu m-am băgat. A dat în el în faţa mea”, a spus Sile Cămătaru.

Sile Cămătaru, 250 de ani de închisoare pentru proxenetism, trafic de carne vie, şantaj, furt, tâlhărie

Sile Cămătaru, Vasile Balint pe numele lui adevărat, a fost condamnat în ţara noastră din 1989 şi până acum în 6 dosare penale. A fost găsit vinovat pentru fapte precum cămătărie, răpire, trafic de carne vie, şantaj, furturi, tâlhării, spargeri de locuinţe ori proxenetism.

Potrivit celor de la Rise Project, Sile Cămătaru a fost condamnat pentru prima dată înainte de 1990, când abia împlinise 20 de ani. Clanul, acum temut în Capitală, era abia la început pe străzile Bucureştiului. Potrivit oamenilor legii, se ocupau atunci cu spargeri de locuinţe ori furturi.

19 ani din peste 250 primiţi. S-a ajuns la această cifră pentru că, în România, sistemul penal prevede contopirea pedepselor pentru fapte comise sau ispăşite simultan. Astfel, vinovaţii execută doar cea mai mare pedeapsă primită.

Potrivit România TV, fratele mai mare, Nuţu Cămătaru, a fost de-a lungul anilor condamnat în mai multe dosare pentru fapte precum proxenetism, cămătărie, furturi, tâlhării ori constituire de grup infracţional organizat.

Băieţii celor doi fraţi au moştenit apucăturile taţilor. Nuţulică, fiul lui Nuţu Cămătaru, s-a predat în luna februarie după 5 ani în care a fost urmărit internaţional. Are de executat o pedeapsă de 7 ani şi 4 luni pentru tentativă de omor.

Şi fiul lui Sile, Albert Balint, a avut probleme cu justiţia. A fost găsit vinovat şi condamnat la 5 ani pentru trafic de droguri.

Despre fraţii Cămătaru s-a scris în referatele cu propunerile de arestare preventivă că de multe ori, pentru a-şi speria victimele, le băgau în cuşca leilor ori le duceau în camera de tortură, special amenajată sub cuşcă.