DEZVĂLUIRI ULUITOARE despre poliţistul care proteja prostituatele din Centrul Capitalei

Comisarul-şef al Poliţiei Capitalei care proteja prostituatele este acuzat că le ascundea chiar în maşina de poliţie în timpul raziilor, iar pentru asta le lua proxeneţilor câte 100 de lei. Mai mult, chiar şi proxeneţii se plimbau cu maşina poliţie, timp în care comisarul le dădea informaţii despre anchete.

26 aug. 2014, 07:13
DEZVĂLUIRI ULUITOARE despre poliţistul care proteja prostituatele din Centrul Capitalei

Timp de nouă ani, comisarul-şef proteja prostituatele din centrul Bucureştiului. Dănuţ Nicolescu făcuse o înţelegere cu proxeneţii care îi dădeau de la 100 de lei la 400 de euro pentru ca atunci când erau razii la prostituate, el fie le spunea poliţiştilor să le lase în pace, fie le ascundea chiar în maşina poliţiei.

CITEŞTE ŞI Prostituatele din centrul Capitalei, protejate de un comisar de poliţie

Mai mult, cu maşina poliţiei se plimbau şi proxeneţii atunci când aveau de discutat cu poliţistul. În urma anchetei, oamenii legii au descoperit că poliţistul îi promisese unui proxenet că la data de 15 mai 2014, poliţistul Dănuţ Nicolescu a primit de la un proxenet suma de 100 lei, în schimbul promisiunii ca va interveni la organele de poliție competente teritorial în zona Cinematografului Scala din București, în vederea înlesnirii practicării prostituției de către două persoane de sex feminin, prin neefectuarea de controale de către polițiștii competenți și neconducerea la poliție a celor două persoane.

Procurorii mai precizează că în ziua de 19 mai 2014, Nicolescu Dănuț a ajutat-o pe aceeași persoană denunțătoare la comiterea infracțiunii de cumpărare de influență, în sensul că aceasta din urmă s-a angajat să ofere suma de 20.000 euro unui avocat, în scopul intervenției la judecătorii de la Judecătoria Urziceni, jud. Ialomița, pentru eliberarea din arest preventiv a fiului denunțătoarei. Ajutorul material și moral dat de Nicolescu Dănuț a constat în asigurarea denunțătoarei că el o poate ajuta cu liberarea fiului ei din arest preventiv, informarea acesteia că avocatul ar avea relații și că ar putea interveni la magistrați pentru eliberarea din arest a fiului ei, intermedierea întrevederii dintre denunțătoare și avocat și înștiințarea avocatului că denunțătoarea este dispusă să dea 20.000 de euro în schimbul intervenției la magistrații din Urziceni. Actele de complicitate morală și materială au fost comise de Nicolescu Dănuț în București, în perioada 15.05.2014-19.05.2014.
Cu toate acestea, oferta denunțătoarei a fost respinsă de avocatul respectiv.
Prin urmare, în ziua de 22 mai 2014, Nicolescu Dănuț, a pus persoana denunțătoare în legătură cu un alt avocat, ajutând-o la comiterea unei alte infracțiuni de cumpărare de influență, prin aceea că aceasta a oferit celui de-al doilea avocat suma de 50.000 lei, în scopul intervenției la judecătorii de la Judecătoria Urziceni, jud. Ialomița, pentru eliberarea din arest preventiv a fiul denunțătoarei. Ajutorul dat de Nicolescu Dănuț la infracțiunea de cumpărare de influență a constat în asigurarea denunțătoarei, în perioada 20.05.2014-22.05.2014, că el o poate ajuta cu eliberarea fiului ei din arest preventiv, în schimbul unei sume de bani ce va fi plătită persoanei influente, informarea acesteia că avocatul ar avea relații și că ar putea interveni pentru eliberarea din arest a fiului ei, transmiterea numărului postului telefonic la care poate fi contactat avocatul, înștiințarea avocatului că denunțătoarea este dispusă să dea 20.000 de euro în schimbul intervenției la magistrații de la Judecătoria Urziceni și facilitarea întâlnirii dintre cei doi.
În cele din urmă, și cel de-al doilea avocat a respins propunerea persoanei denunțătoare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție au dispus în data de 22 august să-l trimită în judecată, în stare de libertate, pe Dănuţ Nicolescu, ofițer de poliție judiciară cu grad de comisar șef de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (D.G.P.M.B), pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență şi complicitate la două infracțiuni de cumpărare de influență. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.