Dezvăluiri ULUITOARE: VĂDUVA ALBĂ, în spatele atacurilor din Nairobi. Cine este ea

Văduva unui sinucigaş din atacurile de la Londra, din iulie 2005, este bănuită că s-ar afla în spatele asaltului asupra complexului mall din Nairobi.

23 sept. 2013, 13:39

I se spune „Văduva Albă” şi este soţia unui terorist sinucigaş care s-a numărat printre cei care au comis atacurile din vara anului 2005, în Londra, asupra sistemului de transport în comun. Numele ei real este Samantha Lewthwaite are 29 de ani, este mama a trei copii şi văduva teroristului sinucigaş Jermaine Lindsay. Ea este acum „principalul suspect” în masacrul de la Nairobi, în care, până în prezent, 68 de persoane au fost ucise, dezvăluie Daily Mirror. 

Fanatica Samantha Lewthwaite, de origine britanică, este membră-cheie a grupului militant Al-Shabaab care revendică masacrul de la centrul comercial din Kenya. Este fiica unui soldat britanic şi s-a convertit la Islam, după religia soţului ei, precizează publicaţia britanică. Surse citate de aceasta afirmau duminică seara că „Văduva Albă” s-ar fi aflat chiar printre membrii comandoului armat care a comis asaltul de la mall.

Pe site-urile de socializare circulă şi o fotografie a femeii care apare îmbrăcată într-o „balaclava”, ţinând un pistol în mână. De asemenea, într-un mesaj pe Twitter, „Văduva Albă” este ridicată  în slăvi de către gruparea Al-Shabaab, iar grupul se laudă că ea a intrat în rândurile lor.

Pe unul dintre aceste site-uri, care a fost închis de mai multe ori până acum, militanţii islamişti scriu: “Sherafiyah Lewthwaite, alias Samantha, este o femeie curajoasă. Suntem fericiţi că o avem în rândurile noastre”. Într-un altul, ei avertizează că „acesta (atacul de la mall, n.r.) este doar un antrenament pentru un mare eveniment!”.

Masacrul din centrul comercial s-a soldat până acum cu 68 de morţi, inclusiv copii, precum şi cu 175 de persoane rănite grav, între care, de asemenea, se află şi copii. mai multe persoane sunt ţinute ostatice în mall, iar trupele speciale de securitate încearcă să îi elibereze şi să îi anihileze pe terorişti. Se pare că aproximativ 15 dintre aceştia se mai află în complexul comercial din Nairobi. La fiecare atac, fanaticii strigă sloganuri jihadiste, mai scrie Daily Mirror.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Manoah Esipiru, a confirmat rapoartele potrivit cărora o femeie albă poate fi unul dintre terorişti. La rândul său, o sursă din poliţie a afirmat că „sunt foarte multe şanse ca Samantha Lewthwaite să se afle printre terorişti. Avem informaţii că cel puţin o femeie sau două sunt implicate în asediul de la mall, unde se mai află vreo 30 de ostatici. Există semnale puternice că Lewthwaite are şi pricepere, şi influenţă în rândul Al-Shabaab pentru a comite asemenea atrocităţi”, a adăugat acesta.

„Văduva Albă” a teroristului care s-a autodetonat în Piccadilly, în metrou, pe 7 iulie 2005, este suspectă şi într-un complot ce viza uciderea a sute de turişti britanici din Mombasa. Ea şi complicele ei britanic, Jermaine Grant, au fost la un pas de a comite acest atac în decembrie, 2011, mai precizează publicaţia britanică. Grant urma să se prezinte luni în faţa unui complet de judecată din Mombasa pentru a fi interogat în legătură cu planurile acelui atac. „Văduva Albă” nu a fost prinsă în schimb. Recent, ea a scris pe blogul său că „frica te determină să fai multe lucruri”.

Preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a promis că îi va nimici pe islamiştii care au comis atacul. El este unul dintre cei care şi-au pierdut membri ai familiei în atacul de la mall, inclusiv pe unul dintre nepoţii săi.