Dezvăluiri ULUITOARE: Teroristul Amedi Coulibaly s-a întâlnit cu fostul preşedinte Nicolas Sarkozy

Amedi Coulibaly, autorul luării de ostatici de la băcănia evreiască din Franţa, îşi făcea, la 27 de ani, era angajat şi urma un curs de calificare în cadrul companiei Coca Cola din oraşul său natal. Alături de alte nouă persoane urma să ajungă în faţa preşedintelşui Franţei, Nicolas Sarkozy, în cadrul unui program de creare, prin intermediul diferitelor companii, de oportunităţi şi locuri de muncă pentru tineri.

09 ian. 2015, 18:40
Dezvăluiri ULUITOARE: Teroristul Amedi Coulibaly s-a întâlnit cu fostul preşedinte Nicolas Sarkozy

Amedi şi-a petrecut viaţa în cartierul Grande-Bome, la Grigny şi s-a întâlnit cu fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy. „Îmi face plăcere”, spunea atunci Amedi. Nu ştiu ce îi voi spune (lui Sarkozy, n.r.). Cred că voi începe cu ‘Bună Ziua'”… Amedy Coulibaly se număra printre cei 500 de tineri care urmau să participe la întâlnirea de la Palatul Elysée, în 2009.

Urma ca, la întâlnirea cu preşedintele francez, să îi povestească parcursul lui profesional de până atunci, să îi spună despre postul pe care îl ocupă şi, de asemenea, despre faptul că urma să îi expire contractul de muncă în curând. „În ultimă instanţă, dacă preşedintele m-ar putea ajuta să mă angajez…”, mai spunea el.

„La Grigny (localitatea sa natală — n.r.), nu avem obiceiul de a merge prea des la Elysée. În plus, aici Sarkozy nu este foarte popular. Dar aici nu este vorba despre nimic personal. Fie că îl iubim, fie că nu, este totuși președintele Franței”, afirma Coulibaly în interviu.

Citeşte şi ATENTAT la PARIS. Replici HALUCINANTE între POLIŢISTUL musulman şi TERORISTUL care l-a ucis VIDEO

Întrebată dacă întâlnirea dintre cei doi chiar a avut loc, o sursă din anturajul lui Sarkozy de la acea vreme a spus că nu știe cu siguranță dacă Amedy Coulibaly s-a numărat printre cei 500 de tineri care au venit la Elysée. „Chiar dacă a fost el, nu a fost o întâlnire tete-a-tete. Erau tineri trimiși de prefectură”, a spus sursa citată.

Un consilier al Palatului Elysée afirmă că un tânăr cu un asemenea cazier nu ar fi fost primit la o astfel de întâlnire decât dacă ar fi fost recomandat de compania la care lucra.  Un alt fost angajat de la Elysee din perioada Sarkozy afirmă că dacă Amedy Coulibaly chiar a participat la reuniune este pentru că fusese eliberat din închisoare și încerca să se reintegreze. „Nu trebuie făcut un proces de intenție, președintele nu se ocupă de genul acesta de lucruri”, a adăugat el.