Dezvăluirile unei tinere care a ÎNVINS CANCERUL. Care este secretul

Cosmina Grigore, o tânără care a supravieţuit cancerului la sân, a dezvăluit "armele" cu care a luptat împotriva cumplitei boli. 

10 apr. 2016, 04:36
Dezvăluirile unei tinere care a ÎNVINS CANCERUL. Care este secretul

„Am intalnit diverse tipologii de pacienti cu cancer, iar una dintre acestea se caracterizeaza prin dorinta lor de a primi o dieta de la cineva, o dieta care sa fie miraculoasa, dintr-o sursa sigura si verificata, eventual aprobata si de medici si nutritionisti, dar si confirmata de istorie, Hipocrate si, binenteles, Dalai Lama. Dieta aceasta daca se poate sa nu fie foarte restrictiva, sa nu il solicite prea mult si sa ii permita, practic, sa-si vada de viata lui.

Vestea proasta este ca nu exista asa ceva! Nu exista o dieta simpla, miraculoasa, de incredere, pe care sa o tii 3 luni si gata! Si mai mult decat orice, am mai spus-o si am sa o tot repet: nu te mai poti intoarce la viata care a generat cancerul! Si automat nici la dieta care a generat/sustinut dezvoltarea lui.

Citeşte şi Mihaela Bucurenci, despre situaţia copiilor bolnavi de cancer în România

Cancerul este bun pentru cei care nu stiu sa aiba grija de ei si care pun pe altii mai presus decat persoana lor. Este bun pentru ca poate recidiva si atunci te forteaza sa ai mereu grija de tine, asta daca vrei sa traiesti si iti iubesti existenta. „Pai imi iubesc existenta” – vei spune, si apoi vei mai adauga un „, dar e greu sa..si sa… si sa ….”.

Vestea buna este ca nu exista asa ceva! Si aceasta este o veste buna pentru ca, neexistand o „dieta-reteta minune” ajungi la urmatoarele:

– la a decoperi ce nevoi are DE FAPT corpul tau

– la a intelege cum functioneaza acest laborator divin

– la a fi de partea ta

– la a manca ce te hraneste cu adevarat si ce ajunge, de fapt, la celulele tale

– la a avea, in sfarsit, o relatie buna in raportul emotii-minte-corp

Dieta nu exista, din punctul meu de vedere. Exista insa o alimentatie corespunzatoare metabolismului tau. O alimentatie care sa iti dea un nivel energetic intern ridicat – asta da! este intr-adevar ceva de urmat:)

Iar pentru un pacient cu cancer o alimentatie corespunzatoare trebuie sa bifeze urmatoarele;

– reglarea digestiei si functiei hepatice

– refacerea bagazului enzimatic

– reducerea inflamatiei/alcalinizarea

– raportul optim sodiu/potasiu

– metabolizarea optima a proteinelor

– oxigenarea celulara

– nivel ridicat de energie

Insa, cu toate acestea, alimentatia corespnzatoare este doar PUNTEA catre vindecarea cancerului. Cancerul nu se vindeca exclusiv prin alimentatie. Este o componenta esentiala, dar nu suficienta.

Unii pacienti cred ca daca ajusteaza dieta si-au facut treaba. Efortul a fost oricum foarte mare si cancerul sa zica mersi ca l-au facut si pe acesta! Dar treaba de-abia incepe! Urmeaza: tratamentele holistice, vindecarea relatiilor, vindecarea emotionala a pacientului si evolutia spirituala a acestuia. Caci fiecare boala este o lectie, oportunitatea de a creste!

Citeşte şi Cum poţi să previi cancerul de piele

Incurajez pacientii cu cancer sa parcurga cat mai multe din aceste etape inainte de a muri – de cancer sau din oricare alt motiv. Pentru ca, pana la urma, boala sau nu, toti murim, important este cum ne-am trait viata, ce lasam in urma si cum am evoluat spiritual.

Alegerea e a noastra!

Punte & dragoste,

Cosmina”, a scris tânăra pe cosminagrigore.wordpress.com.