Dezvăluirile unui „sclav modern”. Şoferul unei creatoare de modă, dezamăgit de sistemul de justiţie din România: „Le ducem gunoiul vedetelor, suntem bătaia de joc a divelor din România”

Dezvăluirile unui "sclav modern". Creatoarea de modă Maria Lucia Hohan nu este implicată în scandal doar cu fostul ei partener de viaţă, cu care are doi copii, ci şi cu fostul ei şofer, care susţine că a fost realmente umilit de designer, dar şi de sistemul de justiţie din România.

08 nov. 2021, 15:24
Dezvăluirile unui „sclav modern”. Şoferul unei creatoare de modă, dezamăgit de sistemul de justiţie din România: „Le ducem gunoiul vedetelor, suntem bătaia de joc a divelor din România”
Dezvăluirile unui "sclav modern"

Dezvăluirile unui „sclav modern”. Maria Lucia Hohan a câștigat, în primă instanță, procesul intentat de către Nicolae Narcis Moroșeanu, care susţine că a lucrat pentru creatoarea de modă. Mai mult decât atât, Tribunalul l-a obligat pe reclamant la plata unor cheltuieli de judecată în favoarea pârâtei, în valoare de aproximativ 12.000 lei.

Subsemnata, Maria Lucia Hohan, arăt că nu am săvârșit niciuna dintre faptele de care sunt acuzată de dl. Moroșanu și că acesta din urmă nu este și nu a fost niciodată angajatul meu, ci al fostului partener de viață, cu care mă aflu în prezent într-o situație litigioasă, așa cum rezultă foarte clar chiar din documentele citate în facsimil în cuprinsul articolului.

Scopul real al demersului promovat de dl. Moroșanu împotriva mea a fost recunoscut chiar de către acesta, în cadrul interogatoriului administrat de către instanță, respectiv răzbunarea, ca urmare a faptului că am formulat plângere penală împotriva sa pentru hărțuire și furt calificat”, spunea Maria Lucia Hohan, în dreptul la replică emis de Fanatik.ro.

Dezvăluirile unui „sclav modern”

După ce a văzut dreptul la replică oferit de Maria Lucia Hohan, Nicolae Narcis Moroșeanu a decis să rupă tăcerea şi povestească toate umilinţele prin care a trecut când lucra pentru designer. Mai mult decât atât, bărbatul se declară dezamăgit de modul în care se face dreptate în România pentru „oamenii simpli și fără relații”.

„Este evident o răstălmăcire a dumneaei! Trebuie să iasă la suprafață adevărul, nu cum o dă la întors ea…  Normal că nu am fost angajat cu carte de muncă la doamna Maria, pentru că eu eram deja angajat cu carte de muncă la soțul ei (Adrian Stănescu, logodnicul creatoarei, n. red.). Dar de muncit, am muncit ca salahorul la dânsa în timpul liber. Mă muncea după serviciul meu, sau când aveam orice timp disponibil…

Am lucrat atât pentru ea personal (să îi fac cumpărături, să îi spăl mașina, să îi iau apă și lapte, să fac diverse comisioane), cât mai ales pentru firma dumneaei, unde zugrăveam, renovam, reparam, tundeam iarba, îi duceam angajatele încolo și-ncoace, mă trimitea și la Ploiești la vamă, îi căram mașinile de cusut și pachetele, o grămadă de chestii. Muncă de sclav…”, a declarat Nicolae Narcis Moroșeanu pentru Fanatik.ro.

Bărbatul a mărturisit că, deşi nu era angajatul ei oficial al creatorei de modă, făcea tot ceea ce îi cerea designerul de la şofat până la desfundat wc-urile.

Făceam chiar și munca de jos, cu cârca, încărcat, descărcat și cărat pe scări diverse mobile. Căram rochiile din Electromagnetica în Carol și invers, am tencuit pereții de la casa din Snagov, cumpăram materiale și căram molozul, și chiar mă chema să îi desfund WC-urile!!

Nu m-a plătit pentru asta, dar, din când în când, mai îmi arunca câte 100-200 de lei în dispreț, așa, cam o dată pe an. A profitat de faptul că îmi era pur și simplu rușine să o refuz, fiind soția șefului meu!

Tocmai de aceea a abuzat și s-a folosit de avantajul ăsta la maximum. Probabil d-aia și credea că eram sclav, și de aia m-a și umilit în halul asta, făcându-mă sclav și amărât. Pot să spun că, da, am fost ani de zile un sclav modern…„, a mai declarat bărbatul.

 

Vizavi de faptul că ar fi recunoscut oficial că vrea să se răzbune pe Maria Lucia Hohan, bărbatul susţine că ar fi fost „păcălit” la interogatoriul de la Tribunal.

Nu am spus niciodată că vreau să mă răzbun, au întors vorbele împotriva mea ca să dea bine pentru ea. Au văzut că sunt stresat, și-au profitat… Eu am răspuns la întrebările dnei Judecător și anume:

Când m-a întrebat `Recunoașteți că acest demers este realizat în semn de răzbunare din partea dvs., pentru că v-am făcut plângere penală pentru hărțuire și furt calificat?` – eu am răspuns DA, adică în sensul că ea, Maria Lucia Hohan, mi-a făcut plângere penală pentru hărțuire și furt, ca să se răzbune ea pe mine și să mă hărțuiască. Eu așa am înțeles să răspund, dar răspunsul mi-a fost răstălmăcit…

Iar când m-a întrebat doamna Judecătoare `Recunoașteți că, tot cu scopul de a mă hărțui și a-mi crea o imagine proastă, mi-ați formulat plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării?` – la fel, răspunsul meu a fost DA, în sensul că, într-adevăr, am formulat o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru jignire și hărțuire.

Dar, în niciun caz,  că vreau eu să îi fac rău, să mă răzbun, astfel cum ei au interpretat cum au vrut. Dacă voiam să mă răzbun, îi ceream daune de un miliard de lei!

Deci, au profitat  la maximum că nu am înțeles bine ce mă întreabă și au întors-o ca la Ploiești! Eu n-am mai fost prin tribunale, nu știu cum merg lucrurile și ei profită de treaba asta, când văd oameni simpli…

Abia când am citit întrebarea de pe foaie, fără grabă, am înțeles ce scrie, dar doamna judecător, pur și simplu, nu m-a mai lăsat să explic nimic, a zis că am înțeles foarte bine de la început. Așa a considerat dumneaei…

Că acolo, în față, judecătorul nici pe avocat nu îl lasă să îți explice el întrebarea și nu-ți explică nimeni, răspunzi și tu cum înțelegi și cum te pricepi”, a povestit fostul şofer al creatoarei de modă.

Acum, reclamantul Nicolae Narcis Moroșeanu trebuie să plătească cheltuieli de judecată mai mari decât daunele morale cerute pârâtei, aproximativ 12.000 de lei:

Ce să mai zic…(oftează) După ce că mi-au respins acțiunea, mi-a dat doamna judecătoare să îi plătesc ei cheltuieli de  judecată aproape 12.000 de lei! Ca să înțelegeți în ce țară trăim: adică eu i-am cerut pârâtei daune morale de 10.000 de lei că m-a făcut sclav și m-a umilit public, iar instanța mă pune, tot pe mine, să îi plătesc ei 12.000 de lei!! Cred că treaba asta cu legea și cu judecătorii nu e pentru oameni simpli ca mine, nu-i interesează pe ei de noi.

N-am mai fost niciodată la tribunal, nu știam cum e! Mi-a explicat avocatul pe care l-am avut, însă nu pot să înțeleg eu acum, peste noapte, ce înțeleg dânșii despre dreptate după ani de muncă… Avocații mi-au spus că suma asta pe care trebuie să o plătesc e foarte mare și nu se acordă, de obicei, așa cheltuieli atât de importante…

Adică ei (judecătorii, n.red.), pentru dosare mai grele, dau 3.000 – 4.000 de lei cheltuieli, și mie mi-au pus o sumă uriașă, 12.000 lei… Așa, doar pentru o lună de proces, cât a durat totul!

Cine știe, s-au gândit că la banii ăștia îmi închid gura și mă pedepsesc că am avut curajul să spun că am fost umilit. Cred că, de aia alții stau umiliți și nu fac nimic, românii sunt speriați de atâtea nedreptăți”.

„Suntem amărâții care merită să fie bătaia de joc a divelor din Români”

„Asta e viața în România! Se vede treaba că un “sclav și amărât” că mine nu are șanse dacă îndrăznește să zică ceva despre o vedetă cu bani, pentru că toți văd că suntem sclavi, li se pare că merităm să ni se spună așa. Noi greșim, că muncim pentru ei, le ducem gunoiul și aia e, suntem amărâții care merită să fie bătaia de joc a divelor din România! Am rămas cu un gust amar după toată treaba asta, mă gândeam și eu că, după atâția ani, te mai apără și pe tine ca om cineva, că vede cineva ce faci, că tot auzim peste tot de legi și drepturi în Europa.Eu m-am convins, nu e pentru amărâți nicio dreptate, la nimic, decât să fim bătaie de joc! Sper măcar dumneavoastră, presa, să scrieți ce e adevărat, dacă tot s-a aflat, măcar să știe lumea cum stau lucrurile și ce se întâmplă în țara asta pentru amărâții ca mine. Dar nu mă dau bătut! Am depus Apelul și sper ca, odată și odată, să mi se facă și mie dreptate…”,

a mai declarat Nicolae Narcis Moroșeanu, pentru sursa menţionată.


loading...