DGASMB semnalează lipsa personalului şi nivelul scăzut de salarizare al angajaţilor

Lipsa personalului şi nivelul scăzut de salarizare al angajaţilor sunt numai câteva dintre dificultăţile cu care se confruntă Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, au precizat marţi, reprezentanţii instituţiei.

18 feb. 2014, 16:00
DGASMB semnalează lipsa personalului şi nivelul scăzut de salarizare al angajaţilor

Dificultăţile cu care se confruntă DGASMB sunt lipsa personalului şi imposibilitatea angajării de personal (la această oră există 185 de posturi vacante), nivelul scăzut de salarizare care face extrem de dificilă menţinerea resursei umane calificate (salariul maxim de încadrare la nivelul DGASMB este de 1.168 de lei, iar 168 de angajaţi au salariul minim pe economie)„, potrivit reprezentanţilor DGASMB.

Alte probleme sunt lipsa mijloacelor legislative de protecţie a personalului în faţa abuzurilor fizice şi morale ale beneficiarilor şi mentalitatea lor de tip asistenţialist.

„DGASMB va înainta spre aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti o serie de proiecte de hotărâri prin care se va încerca surmontarea acestor dificultăţi (de exemplu, adulţii beneficiari vor fi obligaţi să presteze ore în serviciul comunităţii în schimbul serviciilor sociale primite)”, precizează sursa citată.