DGASPC Sibiu: Aproape 400 de copii, susceptibili de a fi abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, de la începutul anului

Publicat: Miercuri, 31 Mai 2017 16:32 // Actualizat: Miercuri, 31 Mai 2017 16:36 // Sursa: romaniatv.net

Peste 240 de sesizări ale unor cazuri de abuz, exploatare sau neglizare au fost depuse în judeţul Sibiu de la începutul anului, vizând aproape patru sute de copii, specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu afirmând că "violenţa asupra copiilor rămâne o crimă ascunsă destul de răspândită".

De la începutul anului au fost înregistrate 241 de sesizări de suspiciuni de abuz, neglijare şi exploatare, care au făcut referire la un număr de 393 de copii, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii DGASPC Sibiu.

Conform statisticilor, în anul 2015, la nivelul DGASPC Sibiu au fost înregistrate 755 de sesizări de suspiciune abuz, neglijare, exploatare, din care 365 sesizări au fost confirmate. Sesizările au făcut referire la 1.139 de copii.

Citeşte şi Adolescent de 14 ani, cercetat pentru viol după ce ar fi abuzat de un copil de 10 ani

De asemenea, în anul 2016 DGASPC Sibiu s-a confruntat cu 644 de sesizări de suspiciune abuz, neglijare şi exploatare pentru un numar de 1.118 copii.

"Din nefericire, chiar şi astăzi, ca şi în trecut, violenţa asupra copiilor rămâne o crimă ascunsă destul de răspândită şi prea puţin o preocupare prezentă în conştiinţa colectivă. Pentru a pune capăt violenţei şi tratamentului abuziv împotriva copiilor trebuie avute în calcul mai multe măsuri, iar cele deja adoptate trebuie să fie mai bine implementate. Totodată, responsabilitatea noastră este de a asigura şi susţine tratamentul necesar şi reabilitarea copiilor care au căzut victime abuzurilor", arată reprezentanţii DGASPC Sibiu.

Potrivit acestora, în 4 iunie, în fiecare an, este marcată "Ziua internatională a copiilor victime ale agresiunii", începând din 1982 când, membrii Adunării Generale ONU, "şocaţi de numărul mare de copii palestinieni şi libanezi care au căzut victime ale actelor de agresiune din partea Israelului", au decis să comemoreze în fiecare an ziua de 4 iunie.

Citeşte şi Trei fraţi abandonaţi de părinţi, preluaţi de Protecţia Copilului de la bunici, unde erau ţinuţi în frig, murdari şi subalimentaţi

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copii abuzaţi copii exploatati copii neglijaţi DGASPC DGASPC Sibiu sesizari abuz Sibiu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H