DIACONESCU, după retragere: Am pornit ca un REBEL, de unul singur, având alături un alt rebel, Traian Băsescu

Cristian Diaconescu scrie, într-o postare, pe blogul personal, despre intrarea în cursa pentru Cotroceni, despre retragere şi ce va face pe viitor. Fostul consilier prezidenţial spune că a intrat în cursa prezidenţialelor ca "un rebel, de unul singur", având alături "un alt rebel, Traian Băsescu".

03 sept. 2014, 12:59
DIACONESCU, după retragere: Am pornit ca un REBEL, de unul singur, având alături un alt rebel, Traian Băsescu

Am pornit în această candidatură, ca un rebel, de unul singur având alături un alt partener, alt rebel hotărât să nu facă nici un compromis, Traian Băsescu.

Chiar dacă mi-au închis mediatic orice cale de a putea transmite un minim mesaj, am continuat. Vă amintiți, singurul care se pronunța în favoarea mea era șeful statului. Împotriva tuturor…pentru că țara trebuie apărată și cine putea fi mai în cunoștiință de cauză dacă nu Președintele”, scrie Cristian Diaconescu.

Fostul prezidenţiabil adaugă că PMP a decis să schimbe candidatul, dar vede în acest demers  „un gest normal într-o democrație”.

ELENA UDREA, „evaluată” de un PMP-ist: Minusul cel mai mare e că e femeie. Dacă ar fi fost un bărbat…

Am respectat aceasta decizie și am încercat să continui dar mobilizarea împotriva mea a devenit vehementă.

Rămân neclintit în convingerea că fără lege și ordine un stat de drept nu poate exista, nu poate avea o orientare pro-occidentală.Știu că îi enervez pe mulți și sunt deseori incomod”, precizează Diaconescu.

Pe de altă parte, Diaconescu anunţă că nu se va îndepărta de partidul pe care l-a creat.

„Nu mă îndepărtez de partidul pe care l-am creat: ar fi lipsit de onoare. Nu fug; eventual îl schimb într-o formă mult mai apropiată de convingerile mele. Respect deciziile luate inclusiv în legătură cu un alt candidat la Președintie. Așa este corect și nu mă pot opune tocmai eu unui demers democratic. Dar nu îmi abandonez nici proiectele pentru că România, pe care am reprezentat-o ani întregi, este azi la răscruce.

Așa că prieteni, vă rog acordați-mi acest vot de încredere, aici… nu la urne. Acceptați-mi motivele și bazați-vă pe mine pentru a continua lupta pentru acest stat ce merită respect. Pentru România. Merităm mai mult. Cred asta cu tărie și acesta e motivul pentru care, acceptând situația actuală, îmi construiesc strategic un alt drum prin care pot fi alături de țara mea. Alături de voi toți. De România„, conchide Diaconescu.

Cristian Diaconescu renunţă la candidatură şi o sprijină pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale