Diagnostic DEVASTATOR pentru Jules Bianchi. 90 la sută dintre cazuri sunt mortale

Jules Bianchi, pilotul echipei de Formula 1 Marussia, care a suferit duminică un grav accident pe circuitul de la Suzuka, a suferit leziuni extrem de grave şi există riscul ca el să nu-şi mai poată reveni niciodată.

08 oct. 2014, 10:19
Diagnostic DEVASTATOR pentru Jules Bianchi. 90 la sută dintre cazuri sunt mortale

Familia pilotului francez de Formula 1 Jules Bianchi a confirmat că tânărul de 25 de ani a suferit grave leziuni ale creierului. „Jules rămâne internat la terapie intensivă, la Centrul Medical Hie, din Yokkaichi. El a suferit o leziune axonală difuză şi se află într-o stare critică dar stabilă„, se arată într-un comunicat.

Vezi şi Te trec FIORII. Accidentul CUMPLIT al pilotului Jules Bianchi, filmat de un spectator VIDEO

Potrivit medicilor, leziunile axonale difuze reprezintă una dintre principalele cauze de deces în rândul persoanelor care suferă de leziuni cerebrale traumatice, ele afectând porţiuni extinse din suprafaţa creierului.

Mai mult decât atât, peste 90 la sută dintre pacienţii care suferă de leziune axonală difuză severă nu-şi mai recapătă niciodată cunoştinţa, iar dintre cei care îşi revin o parte rămân cu handicapuri severe.

Citeşte şi Accident GRAV în Formula 1. Felipe Massa: Am ţipat în radio, era prea periculos

Duminica trecută, în turul 44 al Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, Jules Bianchi a fost victima unui grav accident, el pierzând controlul monopostului şi izbindu-se violent de un tractor aflat în afara liniei circuitului.